Drukke zomertour voor folkrockgroep Et Encore.

Et Encore heeft druk zomerprogramma. Na enkele rustige maanden, beloven de eerste twee weken van juli superdruk te worden voor de folkrockgroep Et Encore. Met vijf optredens in 10 dagen kan je wel spreken van een zomertour. De locaties zijn ook niet min: ze starten de reeks met twee optredens in het kader van het folkfestival van Skagen op 5 en 6 juli. Dit internationaal festival heeft o.a. The Dulbiners en Donovan als headliners. Et Encore is de enige Belgische groep die er tot nu toe in geslaagd is om voor de vijfde maal teruggevraagd te worden voor dit festival en daarvoor hebben ze een goede reden : het programmaboekje zegt dat Et Encore 'blive et af Belgiens bedste live-bands' (Et Encore blijft een van België's beste live bands). De groepsleden zijn daar echt wel trots op.

Dit jaar reizen ze met de streekgenoten van Blunt. Op donderdag 10 juli worden ze verwacht aan de rotonde in Wenduine. Daar mogen de 'folkies' de toeristen onze muziek leren kennen. Op vrijdag 11 juli spelen Et Encore dan in het unieke kader op het plein voor de kathedraal te Leuven. Dit gebeurt in het kader van de twintigste editie van Beleuvenissen. Vier vrijdagavonden wordt de Leuvense binnenstad omgetoverd tot een groot stadsfestival en telkens wordt er gewerkt rond een thema. Enkele namen op de affiche : Bart Peeters, Carlos Nuñez, Slagerij van Kampen, Kreuners en Jo Lemaire. Enkele jaren terug speelden ze reeds op dit festival en zijn dan ook heel blij dat ze terug gevraagd werden voor deze speciale feesteditie.

De zomertour wordt afgesloten in het eigen Deerlijk. In het kader van Café Congé hebben ze de mogelijkheid om eens het vernieuwd repertoire voor te stellen. De plaats waar de meeste groepsleden jaren school gelopen hebben zal nu het decor zijn voor een stomend optreden. "We zijn echt blij dat we dit concert kunnen spelen in onze basis en beloven er een feestje te maken als afsluit van onze en hun concertreeks", zeggen de groepsleden. Een druk programma dat bewijst dat de groep er nog steeds staat en frisser is dan ooit. Link: http://www.etencore.com
Guido Van Peeterssen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here