Een op tien Belgen hebben rotte tanden

Twaalf procent van de volwassen Belgen kampt met een ernstige aandoening van het tandvlees. Tandvleesontstekingen vormen de belangrijkste oorzaak van tandverlies bij mensen ouder dan 40. Hoe herken je geïrriteerd tandvlees? Gezond tandvlees is te herkennen aan een roze kleur en niet aan een rode kleur. Bovendien bloedt het niet, ook niet bij het tanden poetsen of flossen. Is dit wel het geval, dan is dat een signaal dat er iets mis is.

De oorzaak van geïrriteerd tandvlees. De grootste bedreiging van tandvlees is tandplak, dat voornamelijk uit schadelijke bacteriën bestaat en ervoor zorgt dat tandvlees gaat ontsteken. Jaarlijks verliezen meer mensen hun tanden door tandvleesproblemen dan door cariës (gaatjes).

Er zijn mensen die eigenlijk wat bang zijn van de tandarts, lees hier het verhaal van een jongedame van 28 uit Antwerpen.

Hallo allemaal. Met dit berichtje hoop ik een beetje hulp te vinden voor mijn probleem. Ik ben een meisje van 28j en ben reeds enkele jaren niet meer op tandartsbezoek geweest en met het gevolg een echt ravage. Dit heeft met veel zaken te maken waaronder eetstoornis en schaamte.

Ondertussen heb ik al zo'n angst ontwikkeld om naar de tandarts te gaan dat ik hier in een vicieuze cirkel terecht gekomen ben. Ik schaam me meer en meer om wat ik daar moet laten zien en wordt dus ook banger en banger om te gaan. Feit is nu wel dat ik geen stap meer zetten kan, want momenteel is eten bijna niet meer mogelijk op een normale manier. Kan iemand mij een tandarts aanraden die echt wel even naar mijn verhaal wil luisteren alvorens ik daar mijn mond moet laten zien.

Ik ben gewoon aan het weglopen van iets dat er toch al is dat weet ik, maar ben bang als ik zonder voorbereiding van de tandarts zelf een afspraak maak, hij me nog meer gaat beangstigen dat het misschien net meer in orde kan komen.

Ik kan er momenteel echt heel moeilijk van slapen al, gewoon zo bang ben ik voor de confrontatie met iets dat ik eigenlijk weet. Kan iemand me helpen aub? http://www.belg.be/forum/viewtopic.php?t=410&postdays=0&postorder=asc&start=0

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here