Gezocht: Schoonste Boerin van Vlaanderen.

Op zaterdag 13 januari 2007 verkoos Vlaanderen voor de 3de maal zijn Schoonste Boerin. Ilse Van Havere reist als nieuwe ambassadrice van de Vlaamse landbouw intussen het land af, niet alleen om actes de présence te geven, maar ook om haar visie op het landbouwgebeuren in Vlaanderen te verkondigen. Op zaterdag 10 januari 2009 verkiest Vlaanderen opnieuw zijn Schoonste Boerin. De kandidates worden in een druk bijgewoond spektakel beoordeeld op schoonheid, naturel, uitstraling, creativiteit, assertiviteit, spontaneïteit en gezond boerinnenverstand. Uiteraard dienen de kandidates ook blijk te geven van een gezonde, weldoordachte kijk op de landbouwsector en op de maatschappelijke rol die deze sector speelt (of moet spelen).

Via deze verkiezing wil organisator Field Communication het beeld van de hedendaagse boerin bijsturen. Boerinnen en tuiniersters zijn eigentijdse vrouwen die heel goed weten wat ze willen en die met de beide voeten in het leven staan. En, we willen ook komaf maken met allerlei valse schoonheidsidealen. We wensen geen poppemiekes op deze verkiezing. Echte schoonheid, daarover gaat het. We gaan op zoek naar pure vrouwen, naar van gezondheid blakende dames. Deze wedstrijd verschilt grondig van de traditionele missverkiezingen: er zijn dan ook geenbadpakkenspecials, en evenmin moeten dames ingestudeerde acts op het podium brengen. Uiteindelijk zal de Schoonste Boerin 2008-2009 twee jaar lang de ambassadrice zijn van de eigentijdse Vlaamse landbouw.

Tijdens de Verkiezingsshow op zaterdag 10 januari worden naast de Schoonste ook de populairste boerin en 2 eredames verkozen. De hoofdprijs is een stoere John Deere tractor die de Schoonste boerin in bruikleen krijgt. Bovendien trekken de eerste 3 boerinnen en de winnares van de publieksprijs er enkele dagen tussenuit naar een warm oord voor een exclusieve photoshoot. De verkiezing en het grootse gedeelte van de praktische proeven zullen plaatsvinden tijdens Agriflanders, hét evenement van de Vlaamse land- en tuinbouw. Uit alle inzendingen worden 10 finalisten geselecteerd. Die worden uitgenodigd voor de persvoorstelling op 28 november. Daar worden meteen de eerste praktische proeven afgelegd.

Elke boerin of boerendochter uit Vlaanderen kan zich kandidaat stellen. Ook tuiniersters en tuinderdochters zijn welkom. Leeftijd speelt geen rol. Echte schoonheid kent immers geen leeftijd!Kandidates dienen wel minstens 18 te zijn. Voorwaarde is wel dat ze actief zijn (voltijds of deeltijds) op hun bedrijf. U bent een boerin of tuinierster die haar mannetje kan staan en gaatgeen uitdagingen uit de weg ? Schrijf u in voor dit avontuur ! We verwachten 2 recente foto's en een motivatiebrief naar Field Communication, Schoonste Boerin van Vlaanderen 2009, Sint-Annadreef 68B, 1020 Brussel of e-mail naar info@field.be. Vermeld ook gedetailleerde informatie over het bedrijf waar je werkzaam bent en de taken die je daar vervult. De uiterste inschrijfdatum is 30 september. Alle info m.b.t. deze verkiezing: Lieven Hérie, lieven.herie@field.be, tel. 02-478 78 38.

Voor de schoonste boerin op de tractor: http://www.schoonsteboerin.be
Of wil u liever voor 12 euro deze schone op uw lijkkist: http://www.cofanifunebri.com/2008-calendar.htm ?

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here