Milieuraad organiseert een trip naar de Gentse Kanaaldorpen!

Sint-Kruis-Winkel, Desteldonk en Mendonk, dorpen met landschappen zoals in het rurale Vlaanderen van 50 jaar geleden. Weinig is er veranderd, maar deze dorpen zijn zo goed als onbekend bij de modale Gentenaar. Voor één dag wenst de Gentse Milieuraad deze Kanaaldorpen in de kijker te zetten. Zaterdag 21 juni staat volledig in het teken van de Gentse Kanaaldorpen. Een studiedag/trip met als thema 'De Gentse Kanaaldorpen. Het Noorden van Gent' wordt georganiseerd voor elke Gentenaar met interesse voor landelijkheid, een vleugje nostalgie en de rand van de Kanaalzone.

's Morgens wordt er in het Dienstencentrum Gentbrugge tekst en uitleg gegeven over het ontstaan van de dorpen, de wijzigingen die ze ondertussen ondergingen door buren te zijn van de Gentse Kanaalzone, de impact van het havengebied op de Kanaaldorpen en hetgeen de Gentse, provinciale en Vlaamse overheid doen om de leefbaarheid in de Gentse Kanaaldorpen aantrekkelijk te maken. 's Middags gaan we er heen. Met de autobus. Een plaatsbezoek als het ware om de sfeer te snuiven en ter plaatse te zien hoe het er is en zal worden. Deze trip naar de Gentse Kanaaldorpen staat voor iedereen open, en: het is gratis.

Een broodjesmaaltijd is voorzien rond 13 uur. Reserveren nodig. Het aantal deelnemers is beperkt tot 55. Vlug inschrijven is de boodschap. Wel rekening houden dat er een eindje gewandeld wordt. Een tocht door de natuur van 2,5 km en één langs de mooie Moervaart (3 km). Voorzie behoorlijk schoeisel en regenkledij indien nodig. Informatie en inschrijvingen: Stadsbestuur van Gent, Milieudienst, t.a.v. Dirk Kinaupenne, Braemkasteelstraat 41, 9050 Gentbrugge, tel. 09 268 23 28, gsm 0496 957 983, email: dirk.kinaupenne@gent.be

Programma:

10.00 uur Ontvangst deelnemers

10.30 uur Inleiding door Hans Van Doorne, voorzitter van de Gentse Milieuraad.

10.35 uur Historiek van de Gentse Kanaaldorpen, Eddy Van Acker, Heemkundige Kring Sint-Kruis-Winkel.

10.55 uur De Gentse Kanaalzone. Specifiek de Gentse Kanaaldorpen – Mieke Gevaert. Provinciebestuur van Oost-Vlaanderen.

11.20 uur De Gentse Haven in de Kanaalzone – Peter Mortier. Havenbedrijf Gent.

11.45 uur Waarheen met de Gentse Kanaaldorpen? – Leen Van Nieuwerburgh, Vlaamse Landmaatschappij.

12.15 uur Einde ochtendgedeelte. Vertrek naar Sint-Kruis-Winkel.

12.45 uur Wandeltocht door de natuur van Sint-Kruis-Winkel naar Mendonk.

13.45 uur Broodjesmaaltijd (Sint-Bavohoeve, Mendonk).

14.45 uur Wandeltocht langs de Moervaart naar Sint-Kruis-Winkel.

17.00 uur Terugkeer Dienstencentrum Gentbrugge.

18.00 uur Afsluitende receptie.

Guido Van Peeterssen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here