Man springt zonder parachute uit vliegtuig

De 29-jarige Sloan Carafello sprong zaterdag mét camera maar zonder parachute uit een vliegtuig op 10.000 voet hoogte. Hij volgde met de camera drie parachutisten aan boord van het vliegtuig. Na de sprong van het team (een instructeur, een leerling en een cameraman) wilde piloot Robin Rawlins de deur sluiten, toen hij Carafello zonder parachute uit het vliegtuig zag springen. Zijn lichaam werd in stukken uiteen gescheurd toen in de buurt van Albany (New York) door het dak van een huis viel en te pletter stortte.

Volgens de politie betrof het hier een routinevlucht waarbij een instructeur een leerling parachutespringer begeleidde. De cameraman maakte beelden van de eerste parachutesprong maar filmde tegelijk de fatale sprong van Sloan Carafello. De videoband werd na de noodlottige sprong in beslag genomen door de politie.

Volgens de inzittenden meldde Sloan zich bij de Duanesburg Skydiving Club om foto's te nemen in het kader van een schoolproject. De piloot en de instructeur waren formeel: bij het instappen werden de gordel stevig vastgegespt. Het was Sloan zelf die zijn gordel los maakte en als laatste uit het vliegtuig sprong. Bij een poging om hem tegen te houden werd de piloot zelf bijna uit het vliegtuig gesleurd. Sloan Carafello maakte foto's van zichzelf tijdens zijn fatale sprong, zijn camera werd echter nog niet teruggevonden

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here