Aardappelschillen worden groene stroom.

Op 6 juni werd BioEnergy in Lommel officieel geopend. BioEnergy verwerkt aardappelresten van Farm Frites tot groene stroom voor omgerekend 12.500 gezinnen. Verder levert het ook stoom en gezuiverd water. BioEnergy is een participatie tussen Group Machiels en Farm Frites die de handen in elkaar sloegen om BioEnergy NV op te richten. Een perfecte combinatie. Group Machiels bouwde technologie en kennis inzake valorisatie van afval op in haar dochteronderneming Remo Milieubeheer, NV. Farm Frites beschikt over 120.000 ton aan aardappelschillen. Voor de Group Machiels heeft dit project een belangrijke functie. Het toont aan dat innovatie in milieutechnieken hun handelsmerk is.

Het project is in die mate uniek dat alles herbruikt wordt en dat BioEnergy NV als het ware fysiek vastzit aan het Farm Frites bedrijf in Lommel. Bij BioEnergy NV worden deze producten omgezet in groene energie voor 12.500 gezinnen of de volledige Lommelse bevolking; in warmte en in gezuiverd water dat als stoom wordt herbruikt door Farm Frites. Naast 15 extra arbeidsplaatsen zullen er straks 3000 vrachtwagens per jaar minder door Lommel rijden omdat alle aardappelbijproducten op het terrein zullen worden verwerkt.

Volgens Louis Machiels, Voorzitter Raad van Bestuur Group Machiels heeft dit project een belangrijke symboolfunctie voor zijn bedrijf. "Het toont andermaal aan dat innovatie in milieutechnieken ons handelsmerk is en het is onze intentie om dat ook ze te houden. We waren al actief in traditionele groene energieprojecten zoals zonne-energie en wind energie. Deze productiewijzen genereren duurzame groene energie die in belangrijke mate bijdraagt tot het bereiken van de Kyoto doelstellingen. Met het Bio Energy project voegen we een belangrijke dimensie toe aan onze activiteiten inzake rendabele, duurzame energieproductie." De bouw van dit project startte in mei 2006 en bracht een investering van 16 miljoen

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here