Tweede editie van Catch a Mic op Reggae Geel

Poppunt, aanspreekpunt voor dj's en muzikanten, en Reggae Geel, het oudste reggaefestival van Vlaanderen, organiseren op zaterdag 2 augustus 2008 samen opnieuw dé wedstrijd voor Vlaams reggaetalent: Catch a Mic. De eerste Catch a Mic wedstrijd bracht vorig jaar heel wat reggaetalent uit Vlaanderen en omstreken aan de oppervlakte. Meer was er voor Poppunt en Reggae Geel niet nodig om de handen in elkaar te slaan voor een tweede editie. Het concept is simpel: Mc's (mic chatters) of singers die hun eigen lyrics brengen op een rootsreggae-, ska-, dub- of dancehall riddim, komen in aanmerking, ongeacht de taal of het dialect waarin ze dat doen.

Een professionele jury selecteert uit de ingezonden demo's zes gelukkigen die, al dan niet vergezeld van hun eigen dj of selector, hun kunnen mogen tonen aan publiek en jury in de Bounce dancehall op Reggae Geel. De eindwinnaar van Catch a Mic krijgt opnieuw een plek op de mainstage van de Bob Marley Birthday Bash (februari 2009), mag spelen op het Mekitburn-festival (Vilvoorde), en gaat bovendien lopen met een R09 mp3-recorder geschonken door Roland. Reggae Geel vindt dit jaar plaats op 1 en 2 augustus op de Festivalweide aan de Zandstraat in Geel. Deelnemers kunnen tot en met 6 juli minimum 3 nummers mailen naar stijn@poppunt.be of opsturen naar Poppunt: Catch a Mic – Bloemenstraat 32 – 1000 Brussel. Meer info op www.poppunt.be en www.reggaegeel.com

Poppunt, aanspreekpunt voor dj's en muzikanten, zet zich niet enkel in voor wie muziek maakt met de labels pop en rock. Reggae Geel, het oudste reggaefestival van Vlaanderen wil dan weer, zijn sociale en artistieke doelstelling indachtig, jong Vlaams reggaetalent een podiumkans geven. Samen zetten ze daarom na een eerste succesvolle editie opnieuw hun schouders onder Catch a Mic, dé wedstrijd voor Vlaams reggaetalent. Die gaat dit jaar door op zaterdag 2 augustus in het kader van Reggae Geel. MC's (mic chatters) of singers die hun eigen lyrics brengen op een rootsreggae-, ska-, dub- of dancehallriddim komen in aanmerking voor de wedstrijd. De deelnemers mogen aan de slag in patois (Jamaicaans slang), Engels, Nederlands, Frans, West-Vlaams, Limburgs, Antwerps en zo meer. Een professionele jury selecteert op basis van de ingezonden demo's zes winnaars die 5 minuten tot een half uur hun ding mogen doen in de Bounce Dancehall van Reggae Geel. Elke deelnemer, of hij of zij nu op Reggae Geel komt te staan of niet, krijgt van de jury feedback.

Guido van Peeterssen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here