Universiteit Gent opent kantoor in China

Op 5 juni om 15u lokale tijd wordt in het dienstencentrum Kingsphere in Beijing een permanent kantoor van de UGent en de Provincie Oost-Vlaanderen geopend. Dit gebeurt in het kader van de samenwerking met de Provincie Oost-Vlaanderen via het China Platform van de UGent. Ook andere Vlaamse overheidsdiensten en organisaties zoals FIT (Flanders Investment and Trade) zijn er actief.

Daarbij wordt ook de permanente vertegenwoordigster, Ilse Van Renterghem voorgesteld, een afgestudeerde Sinologe van de UGent, die tot nu toe op de Ambassade van België in Beijing werkte. Voor de UGent zijn prof. Luc Moens, vicerector, Valère Meus, afdelingshoofd Internationale Betrekkingen, Piet De Vroede, China Platform en prof. Ann Heirman aanwezig. De Provincie Oost-Vlaanderen is vertegenwoordigd door gedeputeerde Marc De Buck, Brian De Ruyver en Hedwig De Pauw.

De UGent beoogt in China een Chinabeleid uit te voeren, waarbij de onderwijs- en onderzoekssituatie van Chinese studenten (in eerste instantie doctoraats- en post-doc-studenten) én van UGent-studenten in China opgevolgd en begeleid wordt. Daarnaast zal ook een ChinAlumni-werking ontwikkeld en uitgebouwd worden. Ten slotte zal de UGent ook een recruteringsbeleid uitbouwen en de kennis van de UGent in China valoriseren.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here