Tienerradio JUS wint wedstrijd Netwerk Kindvriendelijke Steden.

JUS, het Gentse tienerprogramma op Urgent.fm, is laureaat van de wedstrijd door het Netwerk Kindvriendelijke Steden. Voor de vierde maal op rij organiseerde het Netwerk voor Kindvriendelijke Steden ook dit jaar een wedstrijd. Vlaamse steden konden een project indienen en meedingen naar de titel van 'kindvriendelijke stad'. Een kinderjury selecteerde twee laureaten. Gent kon met het tienerprogramma JUS een eerste plaats in de wacht slepen. Het zomermagazine Summer in the City kreeg een eervolle vermelding. De wedstrijd wordt georganiseerd door het Vlaams Netwerk Kindvriendelijke Steden. Dit is een samenwerking tussen tien steden, de Vlaamse Vereniging voor Steden en Gemeenten (VVSG), de Vereniging Vlaamse Jeugddiensten (VVJ), Unicef, Jes en Kind & Samenleving. Met deze wedstrijd worden Vlaamse steden en gemeenten uitgedaagd om werk te maken van het Kindercharter. Een kinderjury selecteert uiteindelijk de laureaten.

Op donderdag 3 april bezocht een kinderjury twee projecten in Gent: het tienerprogramma JUS en de tienerredactie van het zomermagazine Summer in the City. 'JUS' is het radioprogramma voor en door Gentse jongeren tussen 10 en 16 jaar. Het programma wordt volledig door jongeren samengesteld en gepresenteerd. Jus is elke woensdag van 14u tot 16u te beluisteren op Urgent.fm via 105.3 fm in het Gentse en online via www.urgent.fm in de wereld. JUS is een initiatief van de Jeugddienst van de Stad Gent en Urgent.fm. JUS is al het vierde seizoen in de ether en werd dit jaar met een uurtje uitgebreid. Van 14 tot 15 uur geven de jonge reporters een uitgesproken mening over allerlei thema's in items als 'Hallo micro', 'Me, Myself & I', 'My house', 'Schools up!' en 'Jus nieuws'. Tijdens het programma kunnen ook de luisteraars hun mening kwijt. Van 15 tot 16 uur is het tijd voor 'JUS, Gene zever'. Luisteraars krijgen een mix van tips om te overleven in Gent, afgewisseld met luide livemuziek van Gentse beginnende en ervaren artiesten. Ook jeugdinitiatieven en scholen kunnen hun werking en activiteiten in de kijker zetten.

'Summer in the City', een gratis zomermagazine voor en door jongeren onder de 18 jaar, stak vorige zomer in de brievenbus van alle Gentse tieners tussen 13 en 15 jaar. Tijdens de zomer van 2006 werd een jongerenredactie samengesteld. Een heel jaar werkten zeventien jongens en meisjes hard aan de publicatie. Ze bepaalden het concept, namen interviews af, trokken foto's, schreven artikels, discussieerden tijdens redactieraden, bepaalden de vormgeving. Het resultaat was een fancy zomermagazine. Summer in the City is een initiatief van de Jeugddienst van Stad Gent.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here