Oost-Vlaanderen solidair: Deurle, mooiste dorp van Vlaanderen

Het Oost-Vlaamse Deurle (Sint-Martens-Latem) is geselecteerd om het mooiste dorp van Vlaanderen te worden. Het provinciebestuur Oost-Vlaanderen, Toerisme Oost-Vlaanderen en de gemeente Sint-Martens-Latem slaan de handen in elkaar om zoveel mogelijk stemmen te verzamelen voor Deurle. Ook Sint-Laureins en Kruibeke doen mee. Oost-Vlaanderen is dus solidair en roept iedereen op om voor Deurle te stemmen!

De dorpsstraat, méér dan honderd jaar niet veranderd, is naast de Leie en de natuur dé kwaliteit van Deurle. Alles hier ademt dichterlijkheid: het witte café met de kleurige luiken, de kerk en de grafzerken rondom, de beboste molenberg, de kleine boomgaard, het dorpswinkeltje, de oude herberg voor bolders en boogschutters, de illustere pastorie. Gewoon een plaats om lang stil te staan en weg te dromen. Deurle is ook het dorp waar talrijke kunstenaars inspiratie vonden én een stek om er te wonen. Het artistieke verleden van Deurle leeft voort in de woonhuizen van de kunstenaars, in de werken van hun hand, ondergebracht in het Gust De Smetmuseum en het Museum Dhondt-Dhaenens.

Buiten dat is Deurle het dorp van de kastelen, de domeinen en de dreven. Namen als De Kerchove de Denterghem, Della Faille en burggraaf De Spoelberch zijn onlosmakelijk met de geschiedenis van het dorp verbonden. Nu nog bepalen de adellijke verblijven, samen met de onvermijdelijke dreven, het gezicht van Deurle van het dorp. En dan is er natuurlijk de onvermijdelijke Leie. Vanuit de verte kruipt zij door de weidevelden naderbij. Vol eerbied buigt ze voor Deurle af, om één van haar meest sierlijke bochten te trekken. Hier is rechtlijnig denken haar totaal vreemd. Ze twijfelt almaar, ze stroomt niet direct naar haar doel, maar bedenkt allerlei uitvluchten om het verblijf in het dal te rekken. Zij lijkt Deurle, het mooie oeverdorp, zo lang mogelijk te willen omarmen.

Er worden heel wat acties ondernomen. Zo ondertekenden gouverneur André Denys, gedeputeerde Eddy Couckuyt, voorzitter Toerisme Oost-Vlaanderen en Freddy Vanmassenhove, burgemeester van Sint-Martens-Latem een solidariteitsovereenkomst. Ook de burgemeesters van Kruibeke en Sint-Laureins, de 2 Oost-Vlaamse gemeenten die het niet haalden, ondertekenden deze overeenkomst. Daarna verstuurden ze een sms voor Deurle. Met een extra nieuwsbrief spoort Toerisme Oost-Vlaanderen haar lezers aan om te stemmen op Deurle. Aan iedereen die actief is in de toeristische sector wordt gevraagd om alle klanten en bezoekers te overtuigen om op Deurle te stemmen. Voorts schenkt Toerisme Oost-Vlaanderen ook extra aandacht aan de wedstrijd op hun homepage en worden alle externe mails van het personeel van Toerisme Oost-Vlaanderen afgesloten met de oproep om voor Deurle te stemmen.

Ook het provinciebestuur stuurt een e-mail met de oproep om voor Deurle te stemmen naar alle Oost-Vlaamse politici. De provinciale musea, domeinen en andere publieksgerichte diensten van het provinciebestuur zullen hun bezoekers aansporen om voor Deurle te stemmen. Alle bezoekers van de homepage van de provincie kunnen er via een banner doorklikken naar de website van de wedstrijd en op Deurle stemmen. Het gemeentebestuur verstuurde eveneens een mail met de oproep naar tal van emailadressen en informeert iedereen over Deurle via de blogspot: http://mooistedorpdeurle.blogspot.com

U kan ook een SMS sturen: SMS mooiste 5 naar 3238 of surf naar http://www.hetmooistedorp.be/Stem.aspx?dorpid=50

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here