Gent Big in Creativity

Op 30 mei lanceren de Universiteit Gent, de Stad Gent en de Provinciale Ontwikkelingsmaatschappij Oost-Vlaanderen het kennisplatform Gent BC (Gent Big in Creativity). De Gentse regio heeft een aanzienlijke voorsprong uitgebouwd op het vlak van technologische kennis. Het kennisplatform Gent BC wil, in samenwerking met bestaande initiatieven, die voorsprong verder uitbouwen door de initiatieven rond de Gentse kenniseconomie te bundelen en te versterken, het technologische ondernemerschap te stimuleren en de Gentse kennisregio te promoten.

Tijdens de kickoff op 30 mei wordt samen met het Instituut voor Ruimtelijke innovatie van de UGent een confe­rentie over innovatie gehouden. Er kunnen work­shops bijgewoond worden over ruimtelijke innovatie, commercialise­ring van onderzoek en over regionale kennisplatformen. Deze workshops zijn voorbeelden van evenementen die Gent BC in de toekomst zal organiseren in alle technologische domeinen. Deelnemers zullen kennis maken met de nieuwste snufjes. Zo worden live demo's gegeven van microvliegtuigjes die autonoom vliegen met een camera aan boord. De demo vindt om 14u plaats boven de Watersportbaan, de beelden worden op groot scherm uitgezonden in het congrescentrum.

Daarnaast wordt ook mobile mapping technology gedemonstreerd (wagens met camera's en laserscanners voor zeer nauwkeurige kartering). In samenwerking met de Stad Gent zal in 3D een virtuele wandeling van de wijk rond het Sint Pietersstation kunnen gemaakt worden. Daarnaast toont Verhaert "human motion capture" waarbij de bewegingen van een persoon worden gevolgd door een computer. Eurotronics zal een robothelikopter tonen, terwijl GeoID virtuele werelden voor ondermeer toerisme, sport/media, educatie, toont. Be-Mobile demonstreert snelle en accurate verkeersinformatie aan de hand van analyse van anoniem GPS en GSM dataverkeer, AVIA-GIS toont decision support systems voor beheer en voorspelling van de verspreiding van ziektes als blauwtongziekte en Xetal toont intelligente cameranetwerken. Route You ten slotte demonstreert Web2.0 voor het creëren en aanbieden van digitale routes voor wandelaars, fietsers en motorrijders.

Overzicht van de activiteiten tijdens de Kickoff:

13.30 uur:Openingsmoment door prof. Luc Moens, vicerector UGent – Sas van Rouveroij, schepen van innovatie Stad Gent – Marc De Buck, voorzitter POM Oost-Vlaanderen – Alain De Taeye, CEO Tele Atlas en Sidharta Gautama, voorzittter IRI UGent.
14.30 uur: Workshop 1: Ruimtelijke innovatieIn deze workshop worden de nieuwe inzichten in ruimtelijke informatieverwerking gepresenteerd. De laatste doorbraken in het onderzoek van technologie tot applicatie worden voorgesteld.
Workshop 2: Commercialisering van onderzoekHoe kunnen we de samenwerking tussen onderzoekers en de industrie in goede banen leiden? Zowel onderzoekers als mensen uit het bedrijfsleven komen aan het woord.
Workshop 3: Regionale kennisplatformenSamen met enkele vertegenwoordigers van andere regionale kennisplatformen wordt nagedacht over de meerwaarde van Gent BC en gelijkaardige initiatieven als bruggenbouwer tus­sen academisch onderzoek en het bedrijfsleven.Als afsluiter komt professor Kevin Warwick van de Universiteit van Reading praten over 'Neural Implants: A New Kind of Medicine or the Next Evolutionary Step?" De heer Vincent Van Quickenborne, federaal minister van Economie, Innovatie, Administratieve Vereenvoudiging, ICT en Telecommunicatie sluit de namiddag af. Meer over Gent BC op www.gentbc.be

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here