Studenten Bedrijfskunde Aalst vertalen website Boerderij De Loods

Deze week overhandigen de studenten van het tweede jaar Bedrijfsvertaler-tolk van het Departement Bedrijfskunde Aalst, de Franse en de Engelse vertaling van de website aan Boerderij De Loods. Voor het derde jaar op rij nemen studenten tweede jaar Bedrijfsvertaler-tolk van de opleiding Office Management actief deel aan maatschappelijke dienstverlening voor socio-economische bedrijven in Aalst.

Deze initiatieven geven de studenten de gelegenheid midden in het werkveld een project uit te voeren dat ze rechtstreeks in contact brengt met bedrijven. De projecten kaderen in DOEN! – Duurzame Ontwikkeling en Ethisch Ondernemen -, de missie die de Hogeschool Gent mee heeft ondertekend en waaraan het Departement Aalst actief deelneemt via de Vertaalprojecten Maatschappelijke Dienstverlening.

Dit jaar werd er samengewerkt met Sociale Werkplaats Boerderij de Loods, http://deloods.telenet.be, aan de Oude Dendermondse Steenweg. Boerderij De Loods staat vooral bekend om zijn kruiden- en groentekwekerij en groentewinkel maar werkt ook via zijn arbeidszorgproject aan nette en leefbare buurten, is actief in algemeen tuinonderhoud, voert kleine herstellingswerken uit, enzovoort.

De studenten hebben de website van De Boerderij vertaald naar het Frans en het Engels. Daarnaast hebben ze ook onderzoek gedaan naar gelijkaardige bedrijven in Duitsland en Spaanstalige landen zoals Ecuador en Argentinië, Patagonië. De resultaten van dit onderzoek zijn vertaald naar het Nederlands en worden ook overhandigd.

Een dergelijk project komt beide partijen ten goede.
Boerderij De Loods krijgt via een meertalige website meer bekendheid en de studenten kunnen een reëel vertaalproject uitwerken in samenwerking met een bedrijf zegt de Projectverantwoordelijke Bie Van Vlierden

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here