Stadskermis en Kunstmarkt Drongen

Het ziet er naar uit dat Drongen een erg druk en aangenaam weekeinde te gemoet gaat. Op vrijdag 16 mei om 16 uur opent de ambulante handelsmarkt en om 20 uur nodigt de Dekenij Verenigd Drongen de bezoekers uit voor de officiële opening van de kermis. Maar ook Cultuurplatform Drongen laat zich van zijn beste kant zien met de hommagetentoonstelling Julien Pauwels en Wally Van De Velde. Beide Drongenaars werden 35 jaar geleden grote vrienden. Beiden werkten regelmatig artistiek samen en hadden nog verschillende plannen, tot de dood van Julien daar een jammerlijk einde aan maakte. De tentoonstelling is te bezichtigen in de Oude Abdij, Drongenplein, Drongen op zaterdag 17 (14 tot 18 uur) en zondag 18 mei (10 tot 19 uur). Later op de avond is er nog de Keltische avond in de feesttent met optreden van 'Rack' folk-rockmusic, de Celtic Spirit Dancers en de Red Lion Pipe Band.

Zaterdag is er een erg interessante geleide wandeling in de Assels met de Werkgroep Assels en Natuurpunt Gent. Verder is er nog de gratis Kids rommelmarkt en de Kids-disco voor jeugdige feestneuzen in de feesttent Later op de avond is er ambiance in de feesttent met Amazing Flowers, Whisky and the Circumstances en een gastoptreden van Reborn. Artistiek Drongen heeft echter méér in zijn mars met de retrospectieve tentoonstelling Agnes – Annie Coppieters-De Smedt in het Dienstencentrum Drongen en de tentoonstelling 'Kunst in kleur' in de oude kleurfabriek Grootaert. Maar ook de Leiezonen laten zich niet onbetuigd met de gratis toneelopvoering '2 dialogen en een éénakter' op zaterdag en zondag.

Zondag wordt het erg druk met de grote schapen en geitenprijskamp, poppentheater Wimpies en het Aperitiefconcert onder begeleiding van de Muziekacademie Muziek-Woord-Dans in de feesttent. Om 10.30 uur opent de 36ste Kunst- ambacht- en folkloremarkt met een rondgang door de Koninklijke Muziekmaatschappij de Zwanezonen. Bovendien zijn er heel wat optredens en straatanimatie op het parcours van de Kunstmarkt. Na de middag is er een judodemonstratie en een optreden van de Julian's New-Orleans Jazz Friends in de feesttent. Vanaf 20 uur kan men daar terecht voor een heuse Salsa Night met Cubaanse ritmes. Daarna wordt er gefuifd met Zulema Sexteto.

Maandag 19 mei is er een shownamiddag met Gary Hagger en Ronny Ray in de feesttent. Dankzij de Dekenij Verenigd Drongen en de Seniorendienst waren de toegangskaarten voor de koffietafel tot 14 mei gratis te verkrijgen. Donderdag 22 mei is er Paardenprijskamp en Jaarmarkt in de Vierhekkenstraat en omliggende straten. Om 18 uur is er de Grote Prijs André Cocquyt, een wielerwedstrijd voor Elite en Beloften met start en aankomst in de Oude Abdijstraat.

Guido Van Peeterssen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here