Unicef zoekt 8 miljoen dollar voor Myanmar

De evaluatieteams die de laatste dagen de rampzones hebben bezocht, schatten de noden van UNICEF om alle activiteiten tot juli te dekken op 8,2 miljoen dollar of 5,3 miljoen euro. Dit bedrag zal aangepast worden in functie van de evolutie van de noodoperaties.UNICEF België doet een oproep om giften te storten op rekeningnummer 000-0000055-55 met vermelding "Myanmar". Giften kunnen rechtstreeks gestort worden op rekeningnummer 000-0000055-55 met de vermelding 'Myanmar' of via www.unicef.be

De noodoperaties van UNICEF voorzien volgende activiteiten:
-Gezondheid en voeding (1,9 miljoen dollar). Verdeling van orale rehydratatiezouten, geneesmiddelen en muskietennetten om diarree, infectueuze ziekten en malaria te bestrijden.
– Water en waterzuivering (2,5 miljoen dollar). Algemene coördinatie van het noodprogramma. Herstellen van waterbevoorrading- en zuiveringssystemen. Installatie van latrines in kampen waar slachtoffers gegroepeerd werden. Verdeling van kits voor waterzuivering aan gemeenschappen en families.
– Onderwijs (2,5 miljoen dollar). Herstellen en heropbouwen van scholen. Steun aan 2.000 scholen voor 300.000 leerlingen. Organisatie van tijdelijke scholen.
– Bescherming van kinderen (800.000 dollar). UNICEF is vooral bezorgd om niet-begeleide kinderen, wezen en getraumatiseerde kinderen. Identificatie en familiale hereniging van geïsoleerde kinderen. Ontwikkeling van veilige zones voor kinderen en vrouwen. Psychosociale steun aan getraumatiseerde kinderen. Sensibilisatie van gemeenschappen voor de risico's van uitbuiting en misbruik van kinderen
– Verdeling van hulp (1,5 miljoen dollar). Dekens, emmers, muskietennetten en familiale kits

Guido Van Peeterssen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here