Stad Gent promoot ecologisch tuinieren

De Stad Gent promoot opnieuw het ecologisch tuinieren. Op de Wilde-Plantenbeurs van Natuurpunt Gent op zondag 18 mei in het Stedelijk Natuurreservaat Bourgoyen-Ossemeersen en op de Dag van het Park op zondag 25 mei in het Sint-Baafskouterpark pakt de Milieudienst van de Stad Gent uit met een infostand, presentaties en workshops over ecologisch tuinieren. Een ecologische tuin is een tuin waarin de natuur ruimte krijgt en waarin je geen bestrijdingsmiddelen gebruikt. Je werkt er met de natuur in plaats van tegen. Omdat de planten groeien waar ze graag groeien, verzeker je jezelf van sterkere planten, die minder vatbaar zijn voor plagen en ziekten. Door geen chemische bestrijdingsmiddelen te gebruiken lok je meer vogels en vlinders naar je tuin en het is gezonder voor mens en dier. Omdat je alle groenafval hergebruikt in de tuin, moet je niet af- en aanrijden naar het containerpark. Dat spaart heel wat werk, waardoor er meer tijd overblijft om van de tuin te genieten.

Omdat de Milieudienst van de Stad Gent ecologisch tuinieren wil promoten, organiseert ze deze meimaand twee keer een infostand. Je vindt er in eerste instantie algemene informatie over ecologisch tuinieren. Daarnaast zijn er workshops 'biokruidentuin in potten'. Gedurende een uur leer je hoe je de perfecte potgrond maakt en hoe je een kruidentuintje best samenstelt en verzorgt. Zo kan ook wie geen eigen tuin heeft ecologisch gaan tuinieren. Wie deelneemt, gaat naar huis met een gevulde kruidenpot. Verder zijn er presentaties over ecologisch tuinieren, over gifvrij tuinieren, over water in de tuin en over voortuinen en muurbeplanting. De infostand ecologisch tuinieren van de Milieudienst zal aanwezig zijn op de Plantenbeurs van Natuurpunt Gent op zondag 18 mei en op de Dag van het Park op zondag 25 mei. De workshop biokruidentuin in potten duurt een uur, de presentaties duren telkens een half uur met daarna de mogelijkheid om vragen te stellen. Alle activiteiten zijn gratis. Inschrijven voor de workshop is noodzakelijk en kan de dag zelf ter plaatse aan de infostand. Dit alles komt tot stand dankzij de samenwerking met Velt vzw.

Praktisch:
– 18 mei 2008, Plantenbeurs Natuurpunt Gent in het Stedelijk Natuurreservaat Bourgoyen-Ossemeersen (ingang Driepikkelstraat in Mariakerke).Infostand ecologisch tuinieren: doorlopend tussen 10 en 18 uur. Workshop Biokruidentuin in potten: duur: 1 uur, begint om 11 uur, 13 uur en 15 uur. Presentaties: Ecologisch tuinieren (om 11 uur), water in de ecologische tuin (om 13.30 uur) en voortuinen en muurbeplanting (om 15.30 uur).
– 25 mei 2008, Dag van het Park in het Sint-Baafskouterpark (ingang Kriekerijstraat in Sint-Amandsberg). Infostand ecologisch tuinieren: doorlopend tussen 13.30 en 18 uur. Workshop Biokruidentuin in potten: duur: 1 uur, begint om 14.30 uur en 16 uur. Presentaties: Ecologisch tuinieren (om 14.30 uur) en gifvrij tuinieren (om 16 uur).

Guido Van Peeterssen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here