Wielrennen in Herzele

Herzele heeft een hart voor wielrennen. Ook dit jaar krijgen de wielerliefhebbers heel wat koersplezier voorgeschoteld. Net als de voorbije jaren vindt in juli Word Flandrien plaats, het feest voor de wielertoeristen. Op 31 mei verwelkomt Herzele voor het tweede jaar op rij de wielerprofs tijdens de Ronde van België. Om het wielerfeest te starten, rijden de juniores op zondag 18 mei hun Provinciale kampioenschap in Woubrechtegem. Wielerliefhebbers, smeer je benen maar in.

Provinciaal Kampioenschap Juniores Woubrechtegem – 18 mei
De juniores rijden op zondag 18 mei hun Provinciaal Kampioenschap in Woubrechtegem. De wedstrijd is een organisatie van Wielervrienden Woubrechtegem, in samenwerking met het gemeentebestuur van Herzele. De jonge wielrenners krijgen elf ronden van 11 kilometer voor de wielen geschoven. De start vindt plaats om 15u00 op de Groenlaan in Herzele. Na exact 122,18 kilometer is het Heilig Hartplein van Woubrechtegem de aankomstplaats. Alle wielerliefhebbers zijn van harte welkom op dit wielerfeest.

Word Flandrien Herzele – 6 juli
De wielertoeristen krijgen het laatste woord met het mega-evenement Word Flandrien op zondag 6 juli 2008. Voor het derde jaar is de burchtweide de start- en aankomstplaats van deze toertocht langs Herzele en randgemeenten. De organisatie is in handen van de gemeente, in samenwerking met het centrum Ronde van Vlaanderen in Oudenaarde.

Er is keuze uit verschillende afstanden, van beginnende tot geoefende fietsers. In de namiddag vindt een gezamenlijke gezinstocht plaats. Als afsluiter van Word Flandrien is er opnieuw een optreden. Vorig jaar palmden Stan Van Samang, Roel Vanderstukken en Sara de burchtsite helemaal in. Dit jaar verwelkomen we Will Tura in Herzele. Meer informatie ontvang je binnenkort.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here