Goede Vrouwe straatje deze zomer open.

Het Goede Vrouwestraatje zal voor de grote vakantie terug toegankelijk zijn voor de talrijke pendelaars en andere gebruikers. Sinds begin 2007 werd het Goede Vrouwestraatje, een voetweg in het centrum van Geraardsbergen die verbinding geeft tussen de Lessensestraat en het Stationsplein zonder enige signalisatieborden of verwittiging afgesloten. Heel wat gebruikers waren ontstemd. De reden was het bouwen van een woning langs de kant van de Lessensestraat maar wegens meningverschillen tussen de aannemer en de bouwheer bleef de verbindingsweg afgesloten. Heel wat pendelaars dienden zonodig thuis wat vroeger te vertrekken om naar de trein te stappen. Een kleine omweg, maar bij koud weer of regen een overbodige omweg. Ook voor de oudere flatbewoners van de Maretak was deze extra omweg een vervelende situatie.

Op verzoek van buurtbewoners en gebruikers van het Goede Vrouwestraatje startte Johan De Weerdt van Groen! onderhandelingen met de Architect, de Aannemer, de veiligheidscoördinator, de bouwheer en de stad Geraardsbergen.

Het resultaat is bevredigend. De bouwwerken worden in de tweede week van deze maand opgestart. De voetweg zal na de voltooiing van het gelijkvloers direct opengesteld worden. Bij risico zal de voetweg tijdelijk worden afgesloten met de nodige signalisatie en er zal melding gemaakt worden voor hoelang de weg ontoegankelijk is. De bouwheer beloofde te zorgen voor de afbraak van de bouwvallige muur en de nodige voorzieningen te treffen voor de voetgangers.

Groen is tevreden over de nuchtere en professionele aanpak door de betrokken partijen zegt Johan De Weerdt.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here