Mijn restaurant! Volgens Gents marketingbureau maakt Limburg veel kans

Na de sluiting van de Red Pepper in Oostende zijn er nu nog drie restaurants open: d' Hoogeschool in Leuven, Matizze in Antwerpen en Exquisa in Hasselt. En de restaurants worden niet enkel met de dag beter, de duo's worden met de dag ook beroemder. Yanaïka en Stephanie worden zelfs gefotografeerd door een populair weekblad. Ook een studie van een Gents marketingbureau doet veel stof opwaaien: de marketeers voorspellen in hun 'Groot Provincie-onderzoek' een makkelijke overwinning voor Limburg. Die voorspelling levert commotie op, en niet alleen bij de duo' s. Er wordt zelfs een heus nieuws-item aan besteed.

'Mijn Restaurant!' blijft dan ook een keiharde wedstrijd. En dat wordt de drie overblijvende restaurants de dag nà de sluiting van de Red Pepper al meteen duidelijk. Ze krijgen een boodschap van Rani, die aankondigt dat de jury opnieuw de restaurants zal bezoeken. En de inzet is deze keer hoger dan ooit: het beste restaurant van de drie krijgt van Christel Cabanier, Dirk De Prins en Peter Goossens meteen een ticket naar de finale. De twee andere restaurants zijn de genomineerden: één van hen zal gesloten worden binnen de twee weken.

De zenuwen zijn gespannen. In Hasselt willen Yanaïka en Stephanie hun favorietenrol waarmaken, de laatste weken loopt alles in Exquisa bijzonder gesmeerd. David en Lins van het Antwerpse restaurant Matizze werden door de jury al eens verkozen tot beste restaurant: zij willen opnieuw bevestigen. Jelle en Micheline uit Leuven werden al twee keer genomineerd, zij starten als echte underdogs. Maar misschien kan de nieuwe maître d' hotel Willy voor een omkeer zorgen? Het grootste probleem in Leuven bleek toch altijd de zaal…

De jury gaat eerst dineren in Antwerpen en dan in Hasselt. In beide restaurants geven Christel Cabanier, Dirk De Prins en Peter Goossens hun smaakpapillen, ogen en oren de kost. Welk restaurant heeft de beste keuken? Welk restaurant heeft de beste zaalbediening? Wat zijn de pluspunten en wat zijn de minpunten in beide zaken?

AFLEVERING 19:

DE DRIE JURYLEDEN GAAN DINEREN IN ANTWERPEN EN IN HASSELT dinsdag 6 MEI 2008 om 21.40

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here