Heel Gent achter de Buffalo's

Op zondag 18 mei speelt KAA Gent de finale van de Beker van België in het Koning Boudewijnstadion in Brussel. Deze kwalificatie zorgt voor heel wat enthousiasme: op zes dagen tijd werden de 20.000 Gentse toegangkaarten allemaal verkocht. Gent maakt zich op voor een groots voetbalfeest. De snelheid waarmee de tickets de deur uit vlogen toont hoe sterk de Gentenaars betrokken zijn bij deze nieuwe mijlpaal voor KAA Gent. Het is intussen 24 jaar geleden dat KAA Gent een dergelijk sportief hoogtepunt beleefde. Gent heeft als rebelse, eigenzinnige en gezellige stad een zeer goed imago en het stadsbestuur hoopt dat de Gentse supporters hun stad op een positieve manier vertegenwoordigen. Daartegenover staat het engagement van de Stad Gent en KAA Gent om van deze dag een prachtige gebeurtenis te maken.

Op zondag 18 mei organiseren KAA Gent en de Stad Gent een voetbalfeest op het Sint-Pietersplein als feestelijke afsluiter van het bekeravontuur. De Dienst Feestelijkheden stelt alles in het werk om het voetbalfeest in goede banen te leiden. De Stad Gent stelt naast het Sint-Pietersplein ook het Kramersplein en het Sint-Amandsplein ter beschikking. Het Kramersplein wordt ingericht met fietsenstallingen en parkeerplaatsen voor mensen met een beperking. Het Sint-Amandsplein biedt plaats aan pers en hulp- en veiligheidsdiensten. De evenementenzone voorziet een publiekszone van 7.000 m². Centraal voor de Sint-Pieterskerk staat een podium met een catwalk die 25 meter diep reikt in het publiek. Rondom de publiekszone staan drank- en eetstanden, een fanshop en gratis publiek sanitair.

De festiviteiten starten na het laatste fluitsignaal in Brussel met een dj-set. De uit Brussel terugkerende supporters worden verwelkomd door Frans Babbelaar van Radio Buffalo. Een liveband rond Miguel Wiels ontvangt onder meer Charles van Domburg van The Magical Flying Thunderbirds en Kurt Burgelman van Biezebaaze. Hoogtepunt wordt de ontvangst van de spelers. In samenwerking met het Buffalo Fan Team wordt een groots onthaal voorbereid met Bengaals vuur. De avond wordt afgesloten met een dj-set. De festiviteiten op het plein eindigen ten laatste om 24 uur. Naar alle waarschijnlijkheid zal de Overpoortstraat vanaf 18 uur afgesloten worden voor doorgaand verkeer.

Het Sint-Pietersplein is bereikbaar met het openbaar vervoer (bus 5 en tram 1). Op het Kramersplein worden extra fietsenstallingen geplaatst. De parkeergarage onder het Sint-Pietersplein blijft bereikbaar via de Kunstlaan. Voor mensen met een beperking worden parkeerplaatsen voorzien op het Kramersplein. Op het Sint-Pietersplein wordt rechts van het podium een afgebakende zone voor mensen met een beperking ingericht. Er is aangepast sanitair aanwezig. Vanaf vrijdag 2 mei telt ook de aftelklok op de Charles De Kerchovelaan af naar de bekerfinale. Op de affiche staat Brian Ruiz, de Costa Ricaanse buffalo die het afgelopen voetbalseizoen de harten van veel Gentse voetbalsupporters veroverde. Er werd ook een raamaffiche gemaakt die men van de webstekken van de Stad Gent en KAA Gent kan afhalen en afdrukken.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here