Pieter en Ghislaine staan er alleen voor

Restaurants d'Hoogeschool in Leuven en Red Pepper in Oostende werden door de zaalverantwoordelijken genomineerd. En dus worden beide restaurants opnieuw bezocht door de jury. Christel Cabanier, Dirk De Prins en Peter Goossens wijzen op oude zeren en geven de duo's raad en tips.

De volgende ochtend krijgen de vier restaurants een opdracht: met zo weinig mogelijk energieverbruik hun restaurant runnen en hun klanten tevreden houden. De winnaar krijgt één jaar lang gratis groene energie. Restaurants Matizze, Exquisa en d'Hoogeschool storten zich meteen in de strijd en zijn creatief in de keuken: ceviche, carpaccio's, slaatjes, barbecue, het afzetten van koelkasten en het uitzetten van verwarming en verlichting, enz. De restaurants doen er alles aan om de prijs in de wacht te slepen. Enkel in Oostende is er weinig animo: Pieter en Ghislaine ontslaan niet enkel chef Frank maar ook hoofdkelner Giovanni. Ze staan er nu bijna alleen voor.

De duo' s uit de Red Pepper en d'Hoogeschool moeten ook nog campagne voeren: zij moeten de kijker of klant ervan overtuigen om voor hen te stemmen, zodat hun restaurant open kan blijven. Pieter en Ghislaine doen, na de verkiezing van Ghislaine tot 'Geit van het Jaar', een oproep via Q-Music: ze houden een opendeurdag en willen zeer veel volk naar de Red Pepper lokken. Jelle en Micheline hebben al enige ervaring met campagne voeren: zij schakelen de pers in en gaan spandoeken hangen op de snelwegen.

De duo's worden ook nog een laatste keer met elkaar geconfronteerd. Dat gebeurt hoogst symbolisch in de lege Charlekijn. Pieter en Ghislaine en Jelle en Micheline treden er met elkaar in debat om de gunst van de kijker. De hamvraag is dan ook: wie zal het meeste stemmen halen en zijn restaurant mogen openhouden? En, omgekeerd, wie verliest de strijd en moet zijn restaurant onherroepelijk sluiten?

Mijn restaurant!, dinsdag 29 april 2008 om 21.40

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here