Student Street Soccer

In navolging van het succesvolle Student Kick-Off, het grootse welkomstevenement bij het begin van het Gentse academiejaar en goed voor 18.000 toeschouwers wil Student Street Soccer de Gentse studenten nog een laatste keer samenbrengen, aan het einde van het academiejaar. Op dinsdag 29 april, net voor de psychologische grens van 1 mei, wordt het Sint-Pietersplein nog eenmaal ingenomen door de studenten, over de grenzen van universiteit en hogescholen, faculteiten en departementen heen en dit op een sportieve manier. Om het plaatje helemaal af te maken volgt na het beëindigen van de sportiviteiten nog Student Cooling Down, een grote eindejaarsfuif, met o.a. een optreden van Eurodance groep Sylver.

De rede van UGent Rector Paul Van Cauwenberge bij de opening van het huidige academiejaar indachtig, vormt sport de rode draad door Student Street Soccer: van 10u tot 22u zullen, op 5 terreintjes, studentenploegjes – de inschrijvingen zijn mooi verdeeld tussen universiteitsstudenten en hogeschoolstudenten – strijden om een plaats in de finale. Student Street Soccer gaat met een straatvoetbalcompetitie terug naar de roots van het voetbal. Voor de toeschouwers is, zoals het hoort, een tribune voorzien. Vanzelfsprekend wordt de rest van het Sint-Pietersplein tijdens dit eindejaarsevenement ingevuld met randanimatie (o.a. een DJ Hummer) en voldoende drankvoorzieningen zodat alle elementen aanwezig zijn om het academiejaar feestelijk uit te wuiven.

Organisatorisch steunt Student Street Soccer op een samenwerking tussen Gentse studentenverenigingen. Belangrijke rollen zijn hierbij weggelegd voor de Vlaamse Economische Kring (coördinatie), de Vlaamse Geneeskundige Kring (EHBO) en Politeia. Student Street Soccer werd mee uitgewerkt door afscheidnemend studentenvertegenwoordiger Stijn Baert, de geestelijke vader van Student Kick-Off en wordt gesteund door de Stad Gent. Meer info via: http://www.studentstreetsoccer.co.nr (bij voorkeur te bekijken via een Firefox browser).

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here