Gentbrugse kermis van 1 tot en met 13 mei

Van 1 mei tot en met 13 mei is er de traditionele Gentbrugse kermis. Deze stadskermis is een organisatie van de Dienst Feestelijkheden in samenwerking met het plaatselijke feestcomité. Het programma loopt vanaf de officiële opening op vrijdag 2 mei om 19.30 uur tot en met dinsdag 13 mei. Er is terug een bondig en gevuld programma met diverse tentoonstellingen, sportmanifestaties, de foor en tal van concerten.

Van donderdag 1 mei tot en met zondag 4 mei zijn er de traditionele Tinekes en Boerkesfeesten in de Feesttent in de Braemkasteelstraat. Donderdag is er aperitiefconcert om 11.30 uur. Vrijdag om 10 uur gaat de verkiezing 'Tineke en Boerke 2008' van start met om 14 uur een kindernamiddag met clown Argo. Vanaf 21 uur is er gezellig samenzijn met DJ Raf Van Zele. Zaterdag om 10 uur gaat de braderie met grote Ruil- en Rommelmark van start. Om 14 uur is er de Familiefietstocht van start en om 21 uur is er amusement met Lady Marmelade en Sam Gooris. Zondag tenslotte zijn er de Paardenprijskampen en een wandel- en sneukeltour. Om 14 uur is er feest met Kloaverviere en de prijsuitreiking Tineke en Boerke 2008.

Het programma van Gentbrugge kermis vindt plaats van donderdag 1 mei tot en met dinsdag 13 mei. Ook hier zijn er heel wat andere activiteiten te beleven, zoals geleide wandelingen, tentoonstellingen en markten. Op de terreinen van VSV Gent aan de Boer Janssensstraat zijn er heel wat activiteiten zoals het dertigste jeugdtornooi en een jongerenfuif. Op zondag 25 mei is er tenslotte nog de wielerwedstrijd voor nieuwlingen en juniors 'Grote Prijs van de Stad Gent' met vertrek en aankomst Café De Miku, Schooldreef 59. Het volledige programma staat vermeld in het programmaboekje dat zal worden verdeeld in Gentbrugge. Het programma is ook te vinden op www.gent.be/evenementenkalender, in de rubriek 'kermis'.

De 38ste Internationale Jazzmeeting van 9 tot en met 11 mei programmeert tal van topartiesten in de Eurotent aan het Dienstencentrum in de Braemkasteelstraat te Gentbrugge . Op vrijdagavond 9 mei trekken The Maryland Jazzband en de Charletown Jazzband de zaak in gang. Op zaterdagavond treden de Yvon Momboisse boogie woogie trio en het Brooks Tegler Swingband de kar. Op zondag 11 mei is er de Jazzmis met nadien een gratis aperitiefconcert. Vanaf 18 uur komen weer heel wat topartiesten aan bod. Link: www.lazyriverjazzclubgent.be

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here