Mijn restaurant!… Zaalverantwoordelijken krijgen het laatste woord

Afgelopen donderdag -17 april 2008- werden de deuren van restaurant De Charlekijn in Gent gesloten met 919.834 kijkers -en een piek van 1.027.326- als getuigen. De 14de aflevering van 'Mijn Restaurant!' behaalde hiermee een gemiddeld marktaandeel van 47% (VVA 18-54).
Het is dag één na de sluiting van restaurant De Charlekijn. Jelle en Micheline van D' Hoogeschool beseffen dat ze dringend werk moeten maken van hun zaalpersoneel, want dat heeft hen de nominatie gekost. Ook in Oostende en Antwerpen zijn er problemen in de zaal. In de Red Pepper lijkt maître d' hotel Giovanni uit te groeien tot Jaouad nummer twee. En in de Matizze in Antwerpen is er nog geen oplossing voor het probleem tussen David en Lins en maître Britt.

Tot hun grote verrassing blijken de zaalverantwoordelijken onder de duo's verantwoordelijk voor de volgende recensies en nominatie. Micheline, Lins, Stephanie en Ghislaine zullen in alle restaurants gaan dineren en zich een mening vormen. Hoe de recensies en nominatie precies zullen gebeuren, komen de dames wel nog niet te weten. Dat moet een verrassing blijven.

Ghislaine uit Oostende ziet meteen donkere wolken hangen: zij vreest dat de anderen niet objectief zullen zijn en de Red Pepper onterecht zullen nomineren. Ook Pieter vreest daarvoor, maar het duo heeft een oplossing: zij zullen het tactisch spelen. In Antwerpen wil Lins wél zonder vooroordelen vertrekken. Net als Micheline en Stephanie vindt zij dat de beste moet winnen.

De dames komen samen in het Bloom Hotel te Brussel, hun uitvalsbasis. Daar worden ze door jurylid Christel Cabanier opgewacht. Vanuit het hotel gaat het richting Hasselt, want restaurant Exquisa wordt als eerste bezocht door de nieuwbakken recensenten. Daarna gaat het richting Antwerpen, waar er in restaurant Matizze wordt gedineerd.

AFLEVERING 15: dinsdag 22 april 2008 om 21.40

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here