BLID vraagt in beslagname van honden in Moerzeke

De omgeving van het Derde Grootbroek te Moerzeke wordt sinds enkel dagen geteisterd door uitgebroken honden, die in de buurt moordpartijen op andere dieren aanrichten. Op een buitenverblijf aan de visputten, zitten 10 honden die er maar eenmaal per week het bezoek krijgen van hun eigenaars een koppel uit de buurt van Borgerhout.

De honden lopen er mager bij en wellicht ook met honger. De honden zijn de laatste dagen al meermaals uitgebroken en gaan dan op rooftocht in de buurt. Enkel kippen en fazanten zijn deze week al ten prooi gevallen voor de honden. De twee sterkste honden durven zich ook agressief opstellen tegenover mensen in de buurt. Er zijn ook jonge honden in de kudde aanwezig, waaruit we denken dat er ook voor de verkoop zijn.

"We vragen dat er onmiddellijk wordt ingegrepen voordat er ongevallen gaan gebeuren in de buurt van de Derde Grootbroek" zegt Dirk Blanchart voorzitter van BLID. Er zijn al mensen die het recht in eigen handen willen nemen tegen over de dieren en dat vinden we ook helemaal geen goed idee, we raden dit dan ook ten stelligste af. De dieren zijn er gewoon gedumpt door hun eigenaars, lopen er ongecontroleerd en daar kunnen de dieren niets aan doen. BLID geeft de FOD Dierenwelzijn in kennis gesteld van dit probleem, de enige oplossing is een onmiddellijke inbeslagname.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here