Gloednieuw automagazine autotv

Vanaf 19 april 2008 geven presentatrice Elke Vanelderen en autokenner Philippe Quatennens afspraak voor 'Autotv', een nieuw automagazine dat zich richt tot iedereen die weg is van auto's: de mannelijke én de vrouwelijke helft van de bevolking, de liefhebbers, de kenners en de die hards. Zij worden in elke aflevering van 'Autotv' op hun wenken bediend met reportages over de nieuwste modellen en de mooiste droomwagens, de '4-kamp' waarin wagens met mekaar worden vergeleken, alle hot news uit de autowereld met de laatste trends en ontwikkelingen, en praktische tips en informatie rond veiligheid en mobiliteit.

Het magazine laat ook geregeld bekende landgenoten tegen mekaar racen op het circuit van Zolder, werpt met de oldtimers een nostalgische terugblik op ons recent autoverleden, heeft aandacht voor de wereld van de motoren en laat in de specials zien wat er in de rest van de wereld op autovlak staat te gebeuren.

Elke aflevering van 'Autotv' duurt gemiddeld een kwartier en is opgebouwd uit drie vaste rubrieken en één variabele.

Vaste rubrieken

Model van de week: Philippe Quatennens stelt wekelijks een nieuw automodel voor in een flitsende reportage. Elke Vanelderen en Tony Verhelle, hoofdredacteur van Autogids, brengen samen een kritische analyse van het model en ze zetten pro's en contra's op een rijtje.

Nieuws: Alle hot news uit de autowereld wordt samengebundeld: van de meest recente beelden van conceptcars over fabrieksgeheimen tot weetjes, tips, gadgets en mode in de autowereld. In een paar minuten ben je volledig op de hoogte en kan je meepraten over 'breaking' autonieuws.

4-kamp: Een kwartet wagens wordt met mekaar vergeleken: looks, rij-eigenschappen, verbruik, prijs & kwaliteit-verhouding, imago, enz.

Het kruim van de Belgische autojournalisten geeft zijn ongezouten mening en er wordt een ranking gemaakt.

Geregeld terugkerende rubrieken

Moto: Guy Van Sande, acteur en motorfreak, stelt een nieuwe motor voor. Hij test de tweewieler uitvoerig en geeft zijn mening over zowel de looks als de prestaties.

Dreamcar: Philippe Quatennens stelt de meest exotische en de exclusiefste wagens op deze planeet voor in een knappe reportage. Jeffrey Van Hooydonck, professioneel autopiloot en F1-licentiehouder, mag de dreamcars aan de tand voelen op het circuit van Zolder. De resultaten worden verzameld op een ranking en op het einde van het seizoen wordt de nummer één bekendgemaakt.

Vliegende Vlaming: Elke Vanelderen nodigt twee bekende landgenoten uit, die een initiatie in het racen krijgen op het circuit van Zolder. Jeffrey Van Hooydonck begeleidt hen in de oefenrondes en daarna rijden de twee elk een rondje tegen de tijd. Op het einde van het seizoen kennen we de enige echte Vliegende Vlaming.

Oldtimer: Geen prehistorie op wielen, maar wel een nostalgische terugblik op ons recent autoverleden. Philippe Quatennens grijpt terug naar het collectieve geheugen, naar modellen waar vader en moeder nog zelf mee gereden hebben en hij brengt het verhaal achter de auto.

Specials: 'Autotv' kijkt ook over de landsgrenzen en zal wanneer het nuttig en nodig is een buitenlandse special brengen. Zo trekt het magazine naar de Mille Miglia, de beroemde oldtimer race in Italië, of naar de Top Marques, een beurs voor de allerduurste en meest exclusieve auto's ter wereld in Monaco, of naar de Tokio Motorshow, de autobeurs waar de nieuwste technologieën, de gekste ideeën en de mafste ontwerpen worden voorgesteld. 'Autotv' brengt de meest exclusieve evenementen bij je thuis.

Praktische informatie

· Productie: Effective Media

· Startdatum : 19 april 2008

· Afleveringen : 12

· Uitzendritme : elke aflevering wordt 3 keer uitgezonden: op zaterdag om 17.25, op zondag om 13.40 en op woensdag om 00.15.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here