Efteling lanceert unieke en eigen Efteling Tulp

De Efteling heeft vanaf vandaag haar eigen tulp. De nieuwe Efteling Tulp zal alleen te zien zijn in het Nederlandse attractiepark net over de grens. De Efteling staat al lang bekend om haar unieke lentetuinen. Elk najaar plant de Efteling meer dan 320.000 bloembollen, waarvan 200.000 tulpenbollen, zodat bezoekers bij de opening van het park kunnen genieten van de kleurrijke bloemenpracht.

Naar aanleiding van de 50e verjaardag van de vliegende fakir in het Sprookjesbos, gebaseerd op het sprookje 'De tuinman en de fakir' waarbij de tulp een belangrijke rol speelt, ontwikkelde de Efteling een eigen, unieke Efteling Tulp. De nieuwe Efteling Tulp, of Tulipa Efteling zoals hij officieel wordt genoemd, is een kruising tussen zaailing Shirley en Laverock. De bloeitijd is eind april. De Efteling Tulp wordt 50 tot 60 cm groot. De nieuwe tulp zal te zien zijn bij de Wensbron en in verschillende bloemschalen in het attractiepark.

Roodkapje mocht vandaag het eerste bosje tulpen en het officiële certificaat van de Nederlandse Koninklijke Algemene Vereniging voor Bloemencultuur (KAVB) in ontvangst nemen. De overhandiging vond plaats in de Wonderlijke Tulpentuin, het binnenhof van het Efteling Museum dat dit jaar in het teken staat van 'De tuinman en de fakir'. Met het KAVB-certificaat is de Efteling Tulp officieel opgenomen in het International Cultivar Register of Tullip Names.

Praktische info
De Efteling is t.e.m. 26 oktober 2008 elke dag open van 10 tot 18 uur. Tijdens de Efteling Zeven Mijls Zomer, van 7 juli t.e.m. 24 augustus, is het park dagelijks open tot 21 uur, en op zaterdag zelfs tot middernacht. Kinderen tot 4 jaar genieten zoals steeds gratis toegang. In België zijn tickets aan een voordeeltarief van 24,50 euro verkrijgbaar in voorverkoop in supermarkten Delhaize en City Delhaize, de grotere postkantoren, alle Jetaircenters, Standaard Boekhandel en via Dexia Ticket Shop. Tickets met korting zijn ook te koop via www.efteling.com. De online tickets kunnen direct thuis geprint worden.

Over de Efteling
Sinds de opening van het Sprookjesbos in 1952 is de Efteling uitgegroeid tot een 'Wereld vol Wonderen' die naast het attractiepark ook het Efteling Hotel, het Efteling Theater, het Efteling Golfpark, Efteling Evenementen en Efteling Media omvat. Jaarlijks brengen zo'n 400.000 Belgen een bezoek aan het Nederlandse attractiepark vol sprookjes en avontuur vlakbij de grens.
 Voor informatie over de Efteling of reservaties in het Efteling Hotel (vanuit België): tel. 0900 84 037 (0,44 euro per minuut) of www.efteling.com

[img]www.belg.be/ws/i_nieuws/roodkapje.jpg[/img]

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here