Brandweer Gent geeft brandpreventiekrant uit

De Gentse Brandweer geeft een heuse Brandpreventiekrant uit, in samenwerking met Ad Rem Intermediagroep. In die krant staan zowel preventietips als goede raad om brand te bestrijden. Ook de gevaren van CO vergiftiging en de verzorging van brandwonden komen aan bod. De Brandpreventiekrant wordt gratis bedeeld in alle brievenbussen van Gent en de Gentse deelgemeenten. Inwoners van De Pinte, Lovendegem, Destelbergen, Evergem en Sint-Martens-Latem (gemeenten die ook door Brandweer Gent worden beschermd) kunnen de krant gratis afhalen in hun gemeentehuis of bibliotheek.

Brandweercommandant Van Cuyck: "In de brandpreventiekrant geeft de Brandweer een boel nuttige tips om brand te voorkomen, maar ook een aantal raadgevingen voor als het tóch zou gebeuren. Er zijn in en rond ons huis een aantal risico's die we niet mogen onderschatten. Hier verneem je enkele eenvoudige zaken die je zeker moet weten en wat moet je moet doen als er iets gebeurt". De brandweerkrant is een voorlopig eenmalige actie die er kwam nadat de initiatiefnemer Ad Rem Mediagroep samen met andere brandweerkorpsen gelijkaardige campagnes uitvoerde.

Ook het algemene programma van de opendeurdag van de Gentse Brandweer, op zondag 4 mei 2008, staat op de voorpagina van de Brandpreventiekrant. Goed om weten is dat je de voertuigen van de Brandweer Gent kan bewonderen maar dat ook andere brandweerkorpsen te gast zijn. En er zijn heel wat boeiende activiteiten zoals het bestijgen van een brandweerladder, de simulatie van een verkeersongeval met geknelden. Maar ook het reddingshondenteam en het RED team tonen speciale en spectaculaire reddingstechnieken. De allerkleinsten worden niet vergeten: ook voor hen is er een ritje in een brandweerwagen, een spuitstand en zoveel meer. Lees ook dit artikel met verwijzing naar de Gentse brandweersite: artikel

Guido Van Peeterssen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here