10de biënnale tentoonstelling te Deinze met Soul Dust.

Het Stadsbestuur en de Stedelijke Cultuurraad van Deinze organiseren tijdens de Week van de Amateurkunsten van 26 april tot en met 4 mei de 10e editie van de kunstbiënnale in de Brielpoort. Deinze organiseert immers om een twee jaar een tentoonstelling voor Deinse niet-professionele beoefenaars van de plastische kunst. Iedere amateur-kunstenaar kan inschrijven indien hij of zij woont, werkt of studeert in Deinze. In de loop van de jaren is de biënnale uitgegroeid tot een succesrijke manifestatie. Zo stellen dit jaar 59 deelnemers in totaal 185 kunstwerken tentoon in de Brielpoort. Er zijn schilderijen, tekeningen, beelden, fotografie, keramiek, kalligrafie, poëzie en een kortfilm. De Cultuurraad waakt over de kwaliteit en stelde daarom een jury samen die de binnengekomen voorstellen selecteerde, lettend op kunstgehalte en persoonlijke inbreng.

Op donderdag 1 mei is er een nocturne tot 21 uur. Om 20 uur is er een optreden gepland van Soul Dust, een soul cover band die in 2002 werd opgericht. Men kan dan genieten van de prachtige stemmen van de zusjes Hadiel en Yasmin Holail, het virtuoze pianospel en subtiel gitaargeweld van Lieven Huys, de sexy sax van Stijn Van Hoey, de brommende trombone van Jeroen De Neve, de stuwende trompet van Kenny Van Heuverswijn, de zwoele bas van Kurt De Schepper en de strakke beats van Jan De Neve. Jazzy songs worden afgewisseld met soulklassiekers, een zeldzame blues en minder bekende maar daarom niet mindere soul. Een greep uit het repertoire: James Brown, Billy Holliday, Shirly Bassey, Erykah Badu, Jill Scott en vele andere.

Voor deze 10de editie wordt gezorgd voor een mooie catalogus van 80 bladzijden met foto's van de kunstwerken (1 foto per deelnemer). De 10de biënnale is alle dagen te bezichtigen van 14.30 tot 17.30 uur en de toegang is gratis. Info: Cultuurdienst, Gentpoortstraat 1 (3de verdieping), Deinze, 09/381.95.10, cultuur@deinze.be

Guido Van Peeterssen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here