TV VLAANDEREN start met HD!

TV VLAANDEREN lanceert vanaf 28 april een gloednieuw High Definition (HD) televisiepakket. TV VLAANDEREN zal voor de hardware en uitzendingen gebruik maken van het MPEG4-formaat om de HD-kwaliteit optimaal de huiskamer in te brengen. De lancering
van het TV VLAANDEREN HD-pakket zorgt ervoor dat de Vlaming nu ook via satelliet kan genieten van tal van zenders in HD-kwaliteit en dit overal en altijd in België! Meer details over het aanbod, de hardware en de prijszetting, worden binnenkort bekendgemaakt. Ook op het vlak van HD slaat TV VLAANDEREN de handen in elkaar met ASTRA, 's werelds grootste satellietexploitant.

Primeur: HDTV via TV VLAANDEREN als enige overal en altijd zonder
regionale beperkingen te ontvangen in heel België! TV VLAANDEREN maakt voor de hardware en uitzendingen gebruik van het MPEG4-formaat om de HD-kwaliteit optimaal de huiskamer in te brengen. Zowel een HD-ontvanger als in een later stadium ook een HD-recorder (een HD-PVR), worden in een door TV VLAANDEREN gecertificeerde set aangeboden. Voor de installatie is de consument opnieuw vrij dit zelf te doen of via een specialist te regelen. HD via satelliet en TV VLAANDEREN is uiteraard ook overal en altijd mobiel te ontvangen in heel het land. Hierdoor krijgen Vlamingen waar dan ook in België meer keuzevrijheid en de kans om optimaal te genieten van HDTV en TV VLAANDEREN!

Satelliet nu reeds populairste manier om HDTV te ontvangen in Europa! Ook voor de HD-lancering werkt TV VLAANDEREN samen met ASTRA, één van de pioniers op vlak van digitale televisie en HD in Europa. Hun satellieten worden vandaag reeds actief gebruikt in Europa voor HD-ontvangst. Inmiddels zenden 36 televisiezenders in Europa in HDTV kwaliteit uit via satelliet. Ook voor de toekomst lijkt het succes van HD vooral via satelliet te gaan. Zo hoopt de satellietaanbieder ASTRA bijvoorbeeld dat meer dan 100 HDTV kanalen in Europa via de satelliet verspreid zullen worden. Studies1 wijzen uit dat in 2010 meer dan 9 miljoen huishoudens in Europa HDTV via de satelliet zullen ontvangen en dat dit de meest populaire vorm van HDTV-ontvangst wordt. Meer dan 60 procent van de Europese huishoudens die dan HDTV bekijken, zullen dit via satellietontvangst doen. Voor Kurt Pauwels, Algemeen Directeur van TV VLAANDEREN is HD dan ook een vanzelfsprekende stap:

" Voor TV VLAANDEREN is het aanbieden van een HD-oplossing een
volgende stap in het digitale televisie-verhaal via satelliet waar ondertussen al meer dan 55.000 Vlaamse Gezinnen tevreden gebruik van maken. De prognoses en het HDTV-gebruik via satelliet in Europa versterken alleen maar het groot potentieel en diverse
opportuniteiten voor TV VLAANDEREN in België."

Meer details over het TV VLAANDEREN aanbod, de hardware alsook de prijszetting worden binnenkort bekendgemaakt.

Meer weten?
Bel naar 02 / 403 03 33 of surf binnenkort naar www.tv-vlaanderen.be/HD en verneem alles over HDTV via TV VLAANDEREN!

Zie www.ses-astra.com voor meer info over deze studies

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here