Gentse studenten dagen Oxford, Cambridge en Leiden uit

Op donderdag 10 april daagt een team van Gentse studentenroeiers de collega's uit Oxford, Cambridge en Leiden uit voor een heuse roeiregatta. De twee Britse topuniversiteiten hebben een wereldbefaamde roeitraditie. De eerste studentenroeiregatta in Gent vindt plaats aan de Portus Ganda, nabij het zwembad Van Eyck. Vanaf 17 uur starten de activiteiten op en rond het water, het zwembad opent bijvoorbeeld heel de avond gratis de deuren.

Van 18 tot 19.30 uur neemt het studententeam van Gentse toproeiers het op tegen de delegatie van het Magdalen College (Oxford), het Trinity College (Cambridge) en de Universiteit van Leiden. Rector Paul Van Cauwenberge nam het initiatief om de roeiregatta te organiseren, die nu wordt ingericht door de Universiteit Gent, het Gentse stadsbestuur, Studentenroeien Gent en de Oost-Vlaamse Roeiliga. Het event kan gratis bijgewoond worden door het publiek.

Tijdens de officiële ontvangst van de teams, woensdagavond, door rector Van Cauwenberge en schepen Christophe Peeters grijpt de wedstrijdloting plaats. Praktisch: Ghent Student Regatta, donderdag 10 april, van 17 tot 20 uur. De uitreiking van de prijzen zal plaatsvinden na de finale om 20 uur. Portus Ganda, aan de kaai naast het Stedelijk Zwembad Van Eyck.

Guido Van Peeterssen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here