Sauna Strop blijft open

Tot voor kort wou de stad Gent de sauna Strop sluiten. Schepen Peeters: "Het saunacomplex is sterk verouderd en zijn serieuze investeringen nodig om het te renoveren. De vraag is natuurlijk of overheidsgeld dat gereserveerd is voor sport, zomaar aan sauna's gespendeerd kan worden. Ik had echter een gesprek met de saunagebruikers. De sociale argumenten die ze aanhalen, zoals de betaalbaarheid, maken dat we de sluiting nog eens gaan heroverwegen". Voor de vele klanten van de sauna is de eventuele sluiting spijtig nieuws.

Henriette De Visscher: 'Schepen Peeters wees er vroeger al op dat er geen geld uitgetrokken wordt voor welness, maar deze sauna valt helemaal niet onder deze noemer. Voor ons is welness iets voor mensen met geld. Iemand met genoeg geld gaat niet naar het Strop, want hier is maar een minimum aan faciliteiten voorhanden. Ik ga naar de sauna voor mijn gezondheid. Omdat ik reuma heb, is het voor mij heel goed om regelmatig een saunabeurt te nemen. De toestand van deze sauna is overigens helemaal niet zo slecht, ik snap dan ook niet waarom ze spreken over renoveren". Ook vaste klant Nadine Cornel gaat niet akkoord met de sluiting. "Het grootste voordeel van deze sauna is het sociaal tarief. Als 55-plusser betaal ik maar 50 euro voor elf beurten. Iedere maandag en vrijdag is de sauna gereserveerd voor vrouwen, iets wat je in de privé waarschijnlijk ook niet veel tegenkomt. Een ander pluspunt is dat er heel veel verschillende mensen komen, uit alle lagen van de bevolking. Men spreekt altijd over het belang van cultuurvermenging, deze sauna is er een schoolvoorbeeld van".

Schepen Peeters heeft ondertussen beslist dat sauna Strop open blijft. Bij het nemen van deze beslissing hebben vooral de sociale argumenten een rol gespeeld. De sauna Strop is voor veel Gentenaars zowat de enige betaalbare mogelijkheid om van sauna te genieten. Dat sauna goed is voor de gezondheid en een herstelbevorderende rol kan spelen bij veel ziektes, staat buiten kijf. Schepen Peeters: "De beslissing om de sauna open te houden, heeft tot gevolg dat er in de komende jaren enkele investeringen zullen moeten gebeuren. Zo is de sauna toe aan een opfrisbeurt en dient de oude saunacabine integraal te worden vervangen. Ook het douchepaneel, de tuimelemmer en de waterval worden vervangen. De nodige investering bedraagt ongeveer 23.000 euro en zal worden voorzien in het budget 2010". Link: Zwembad Strop

Guido Van Peeterssen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here