Unieke opvang voor katten met aids

Vorig jaar kreeg Zwerfkat in Nood II vzw 5 katten besmet met aids (ook wel: FIV-positieve katten genoemd) binnengebracht. Twee katten zijn ondertussen overleden, de drie andere zijn geplaatst. Toch kunnen volgens de initiatiefnemers aidskatten ook oud worden. "Bij sommigen uit de ziekte zich binnen enkele weken, bij anderen kan dit weer maanden of zelfs jaren duren. Net zoals bij de mens duurt het soms wel 5 à 10 jaar vooraleer een besmette kat symptomen van aids vertoond."

Opvang.

Omdat Aidskatten op zich niet onmiddellijk ten dode opgeschreven zijn, wil de vzw Zwerfkatten in Nood aparte opvang organiseren."Aidskatten kunnen ook kroelen, zij kunnen net zo luid spinnen en zij genieten net zo hard van een aai over hun bol als een gezonde kat.

Spuitje.

Aparte opvang is noodzakelijk omdat vele adoptanten geen katten die het aidsvirus in zich dragen willen en ze in de meeste asielen onmiddellijk een dodelijk spuitje toegediend krijgen.

Kattenaids is niet overdraagbaar op mensen.

"Men denkt vaak dat kattenaids overdraagbaar is op mensen, wat een groot fabel". Ook denkt men dat een aidskat 'eng' is, en er vast heel slecht en ziek uitziet. Ook dat is niet waar."

De dragers van deze ziekte leiden een volkomen normaal leven en hebben geen bijzondere zorg nodig. De verzorging moet gewoon perfect zijn , in een stressloze omgeving.

Voor de opvang van de Aidskatten is extra geld nodig. De vzw wil een aparte ruimte inrichten met bankjes, mandjes en klimpalen. Zeg maar een soort van huiskameridee, waar ze zich gelukkig voelen.

Er zal een aparte ziekenboeg moeten komen, een keukentje en een mogelijkheid tot bouw van een buitenren. Er komen ook dagelijks verzorgers om met hen te knuffelen, hen te voederen en de kattenbakken schoon te maken.

Wie wil steunen, kan geld overmaken op bankrekeningnummer 001-3823130-48.
VZW Zwerfkat in Nood II, Postbus 58 – 3630 Maasmechelen
http://www.zwerfkat.com

In medewerking van http://www.hulporganisaties.be

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here