Europa's belangrijkste windenergie-evenement in Brussel

Tijdens de Europese Windenergieconferentie 2008, georganiseerd door de Europese Windenergieassociatie (EWEA), zullen beleidsvormers en sleutelfiguren uit de Europese instellingen hun toekomstvisie op de energievoorziening presenteren. Ze zullen eveneens recente voorstellen voor regelgeving betreffende hernieuwbare energiebronnen toelichten. Windenergie zal een belangrijke rol spelen in de strijd tegen de klimaatverandering, onze afhankelijkheid van olie-invoer terug dringen, werkgelegenheid en economische groei stimuleren terwijl het zelf een veilig en economisch verantwoord alternatief vormt.

Voorzitter van EWEC 2008 is Andris Piebalgs, EU Commissaris voor Energie, die op 31 maart zijn beleidsvisie zal toelichten voor alle deelnemers. Ook de prominente sprekers hebben hun aanwezigheid op de openingssessie toegezegd: Andrej Vizjak, Minister van Economie, Slovenië. Paul Magnette, Minister van Klimaat en Energie, België. Manuel Pinho, Minister van Economie en Innovatie, Portugal. Britta Thomsen, Lid van het Europese Parlement. Arthouros Zervos, Voorzitter van de Europese Windenergieassociatie (EWEA)

EWEC 2008 zal meer dan 4.000 beleidsvormers en sleutelfiguren uit de sectoren van windenergie en elektriciteit samenbrengen. Gedurende vier dagen wordt er intensief informatie uitgewisseld, gedebatteerd over de uitdagingen en opportuniteiten. Iets nieuws dit jaar is het Forum over de financiering van windenergie (Wind Energy Finance Forum), dat een aanvulling vormt op de klassieke meer beleidsmatige, wetenschappelijke en technologische aspecten.

Naast de conferentiesessies zal een parallelle tentoonstelling plaatsvinden met meer dan 200 toonaangevende bedrijven die actief zijn in de windenergiesector. EWEC 2008 biedt een ideaal platform om de meest recente technologieën, hardware en diensten onder de loep te nemen die een impuls geven aan de toekomst van de windenergie. Voorts biedt EWEC voor het eerst de mogelijkheid om direct met bedrijven uit de windenergiesector de mogelijkheden voor een carrière in deze sector te bespreken. 30 bedrijven verwelkomen studenten en werkzoekenden tijdens de speciale jobbeurs op woensdag 2 april van 9 tot 17.30 uur.

De Europese Windenergieassociatie (EWEA) is de stem van de windindustrie en promoot actief het gebruik van windenergie, niet alleen in Europa, maar ook wereldwijd. De vereniging telt 400 leden uit 45 landen. Dankzij een bundeling van krachten van toeleveranciers, wetenschappelijke instellingen, nationale verenigingen voor windenergie en hernieuwbare energiebronnen, ontwikkelaars, aannemers, elektriciteitsleveranciers, banken en consultants is EWEA het grootste en machtigste windenergienetwerk ter wereld. Praktisch: 31 maart tot 3 april 2008, Hall 10, Brussels Expo. Link: http://www.ewea.org en http://www.ewec2008.info

Guido Van Peeterssen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here