Belgische managers vooral bang van China

Ondanks de toenemende internationale bezorgdheid over het milieu blijkt uit de UPS Europe Business Monitor dat het terrorisme voor managers in Europa de belangrijkste zorg is, gevolgd door de instabiliteit in het Midden-Oosten. Gevraagd naar wat hen het meeste zorgen baart, stelden managers in het algemeen deze twee problemen op de eerste en tweede plaats, met respectievelijk een totaalgemiddelde van 38% en 33%.

Daar tegenover staat dat milieuproblemen de vierde plaats bekleden, met 22% van de antwoorden, na de stabiliteit van financiële markten (26%).

De bezorgdheid over de klimaatverandering is ongeveer even groot als deze over de economische dreiging van China (21%), escalerende energieprijzen (20%) en de vergrijzing van de Europese bevolking (18%). De managers in Europa zijn nauwelijks bezorgd over de machtspolitiek van Rusland (8%), overnames door private equity-fondsen (5%) en globale pandemieën zoals vogelgriep (4%).

Spanje is het land waar men het meest wakker ligt van terrorisme (50%) en instabiliteit in het Midden-Oosten (40%), terwijl managers in het Verenigd Koninkrijk, de thuisbasis van de City, zich het meeste zorgen maken over de stabiliteit van de financiële markten (39%). De klimaatverandering is, in vergelijking met andere managers in Europa, vooral volgens respondenten in Duitsland een probleem (gemiddeld 22% vs 27%). De managers in België en in Frankrijk zijn vooral bang voor de economische dreiging van China (respectievelijk 29% en 28%). De vergrijzing van de bevolking is ook een bijzondere zorg in Nederland, Frankrijk en België, waar een kwart van de respondenten dit antwoord gaf (respectievelijk 26%, 25% en 24%).

Dit zijn slechts enkele resultaten van de 17e editie van de jaarlijkse UPS Europe Business Monitor, waarin 1.451 topmanagers uit zeven Europese landen geïnterviewd werden over een reeks zaken die het Europese bedrijfsleven beïnvloeden.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here