Talrijke diefstallen van voertuigen met geweld.

De politie voert een onderzoek naar de vele diefstallen van voertuigen de laatste weken in gans het land. De daders hanteren een uitzonderlijke werkwijze. Het is een mix van diefstal met list en/of geweld. De slachtoffers plaatsen berichten op verschillende internetsites om hun wagen te verkopen. Zij worden gecontacteerd door de daders die geïnteresseerd zijn in de wagen en plannen een afspraak.

Op de dag van de afspraak en de verkoop zijn de daders meestal met twee. Ze beschikken over reeds opgemaakte facturen en manipuleren verschillende omslagen waarin geld zit. De slachtoffers ontdekken na de verkoop dat in hun omslag maar enkele euro's zitten. Soms gebruiken de daders geweld. Onder een voorwendsel om de wagen eens uit te testen, is het mogelijk dat zij het slachtoffer bedreigen en slaan met een vuurwapen. Uiteindelijk slaan zij op de vlucht met de wagen van het slachtoffer. Het is mogelijk dat het gaat om autozwendel georganiseerd door mensen uit het Oostblok.

Indien u een bericht hebt geplaatst om uw wagen te verkopen en dezelfde nare ervaring heeft beleefd of indien u over nuttige inlichtingen beschikt over deze feiten, neem dan contact op met de speurders op het gratis nummer: 0800 / 91.119. Tips zijn ook welkom via opsporingen@politie.be Dit opsporingsbericht staat ook op de website www.politie.be

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here