Gent eindelijk onafhankelijk!

Maanden lang was het in gans Gent geweten, de hele stad gonsde ervan en nu is eindelijk de kogel door de kerk. Overal weerklinken leuzen zoals "Gent onafhankelijk!" en "Westvlamingen buiten!", er werd ons een 70 punten plan voorgeschoteld dat even ridicuul als geniaal is en overal wapperen de Gentse vlaggen. De nationale pers wist het niet meer zodat veel Gentenaars vertwijfeld aankeken tegen de Onafhankelijke Stadstaat Gent. Het blijkt nu allemaal deel uit te maken van een sociaal experiment dat N-GA heet.

Als protest tegen het "wij tegen zij" discours besloot de N-GA de Vlaming een koekje van eigen deeg te geven. Met hun acties legden ze de vinger op de wonde en toonden ze aan hoe de publieke opinie al veertig jaar beïnvloed én geïndoctrineerd wordt door holle slogans en radicale propaganda. Het resultaat van deze farce is niet min: in geen tijd pikte een deel van de echte Gentenaars in op dit ideeëngoed. West-Vlamingen voelden zich geviseerd en werden bewust van de eigen identiteit. Het stemt tot nadenken dat een paar 'oude truken van de foor' en wat demagogie van de simpelste soort tot zo een polarisering leiden.

Omdat Gent wel degelijk een warme en tolerante stad is en moet blijven, houdt de NGA op zondag 30 maart 2008 onder de ludieke noemer "Gent onafhankelijk" een dag van solidariteit. Het moet een tegendraadse Fata Morgana worden en een revolutie die een rebelse stad als Gent waardig is: Gent roept zijn onafhankelijkheid uit en iedereen wordt uitgenodigd om mee te spelen in dit feest van verdraagzaamheid. De boodschap is: toon dat Gent een thuis is voor iedereen, en neem massaal deel aan het Onafhankelijkheidsfeest! Voor het drukbezette (en volledig gratis) programma moet u het ook niet laten want er is werkelijk voor elk wat wils.

Vanaf 14 uur wordt u verwelkomd bij Sint-Jacobs door Preuteleute, Pierke Pierlala, Walter De Buck, Han Solo, Propere Fanfare van de Vieze Gasten, Jezus, Dietwin De Jodelaar en de Neveneffecte. Om 17.30 uur gaat het naar het Sint-Baafsplein voor de inauguratie van de Onafhankelijke Stadstaat Gent. Als een ware revolutionair zal partijideoloog Edmond Cocquyt u vanaf het balkon van het NTG toespreken. Nadien moet de onafhankelijkheid gevierd worden en dat gebeurt in stijl bij Sint-Jacobs. Oost en West-Vlamingen verenigt u, en geniet tot 23uur topetegaar van het steviger gitaarwerk van o.m. Flip Kowlier, Violent Husbands, Foxy Lane, Thee Andrew Surfers, Speedball Jr., Die Verdammte Spielerei, Het Zesde Metaal, en ook Freddy De Vadder & Speciale Gasten

Voelt u meer voor een afterparty dan kan u vanaf 23uur terecht op de Vlasmarkt. De Charlatan stelt zijn grote zaal open voor de Whodads, Starski & Tonic, en Fredo & Thang. In de kleine zaal kunt u terecht voor Bastabla, Jahzulu & Black Frank, Juice Blender, en Mate. Bar des Amis doet het met Lesbeats & Dj Friendly; de Chocolat (Oude Beestenmarkt) biedt u dan weer Oscar, Tone en Biens. Inspraak: De Wijk aan Zet.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here