Verdubbeling verkoop Bongo geschenkbonnen in 2007

Weekendesk, de grootste aanbieder van belevenisbonnen, verkocht vorig jaar bijna een half miljoen Bongo's, dubbel zoveel als in 2006. Een studie wees uit dat een vijfde van de Belgen ooit een Bongo kocht. Hoewel de merknaam nog maar vijftien maanden gelanceerd werd, is de naambekendheid zeer groot. Een vijfde van alle Belgen geeft aan ooit al een Bongo gekocht te hebben. Twee derde van alle bevraagden kent minstens één merk van cadeaubonnen voor een activiteit en vooral jonge, hoogopgeleide vrouwen blijken vertrouwd te zijn met het succesvolle concept van belevenisbonnen. In totaal kochten de Belgen vorig jaar een half miljoen Bongo's, wat een verdubbeling betekent in vergelijking met 2006. Zes van de tien gekochte Bongo's geven recht op een dagactiviteit en vier van de tien op een short break. Na de lancering van de Bongo Sterrenrestaurants (met toelating van Michelin) een maand geleden bestaat het gamma momenteel uit 45 verschillende thema's.

De totale omzet van Bongo en de hotelarrangementen van Weekendesk in België steeg vorig jaar tot 45 miljoen euro Het bedrijf werd in oktober 2007 overgenomen door de Franse licentiehouder en behoort nu tot de groep Smart & Co, die Europees marktleider is in de belevenisbonnen. Smart & Co biedt meer dan 150 verschillende belevenisbonnen in twaalf landen, goed voor 1,6 miljoen verkochte cadeaubonnen en een omzet van 146 miljoen euro in 2007. Deze resultaten wijzen op een duidelijke trend: de toenemende vraag van het publiek naar immateriële cadeaus en persoonlijke belevenissen. "Wij merken dat er vandaag de dag een steeds sterkere behoefte is aan belevenissen en emoties, wat één van de oorzaken is van het succes van ons product" aldus Axel Bernia, CEO van de groep Smart & Co. De groep Smart & Co telt momenteel meer dan driehonderd medewerkers, waarvan er 45 tewerkgesteld zijn in Antwerpen.

Weekendesk biedt meer dan duizend online weekendarrangementen en is met Bongo de grootste aanbieder van belevenisbonnen in België.
Guido Van Peeterssen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here