Vrolijke beestenboel op Flanders Expo.

Dat Gent de gezelligste stad van Vlaanderen is, dat weten we. Nu heeft Gent ook de gezelligste dierenbeurs van Vlaanderen onder zijn vleugels. Dit weekeinde kan men in Flanders Expo terecht voor Beesten en Baasjes: een eiland van luxe waar huisdieren echt vertroeteld worden. Naast de demonstraties en de dieren zelf vind je hier ook alles voor de verzorging ervan: voeding, accessoires, volières, aquariums, hokken, terrariums, enz. Ook diverse dierenspeciaalzaken, kwekers, dierenpensions, hondenscholen, trimsalons, dierenparken, dierenbegraafplaatsen en uitgeverijen van dierenboeken mogen hier niet ontbreken. En uiteraard komt tijdens dit Paasweekend ook de Paashaas langs!

Vind je dat jouw huisdier sprekend op jou lijkt? Doe dan mee aan de look-a-like verkiezing voor baasjes en hun huisdieren. In het trimsalon zijn er doorlopend demo's met kort- en langharige honden. Mag het voor jouw hond gerust een hondenbiertje zijn? In onze dierenbar wordt de vochtbalans van je huisdier opnieuw op peil gebracht. Op aangepaste hoogte kunnen ze eten, drinken of gewoon lekker snoepen. Voor de ingang op het grasplein is er een speelterrein voor honden met verschillende interactieve spelen. Of doe je hond eens een verwenpakket cadeau. Een nieuwe trend zijn de zeewateraquariums. Op het zeewaterforum kan je terecht met al je vragen.

In een extra animatiehal is er op zondag een internationale raskattenshow en de Supercup Flyball, een estafettewedstrijd voor honden. In de grote demonstratie-arena vind je roofvogelshows, een hindernissenparcours voor honden, hondenafrichting, doggy dance, een frettenrace, een chinchilla race, demonstraties apporteren, gehoorzaamheid en demonstraties door de reddingshonden van de brandweer. In het Paardenkwartier kan je o.a. paardenmelk en -likeur proeven. In de kinderboerderij kan je op de weide kennis maken met ezeltjes, pony'tjes, geitjes, schapen en kippen en helpen bij hun verzorging. Dit jaar is er een nog grotere focus op de neerhofdieren. In het Neerhof kan je ook kennismaken met lama's, alpaca's, miniatuurezeltjes en Shetland pony's.

Praktisch: van zaterdag 22 tot maandag 24 maart van 10 tot 18 uur.
Toegangsprijs: 9 euro, kinderen tussen 6 en 12 jaar: 7 euro, jonger dan 6: gratis toegangBegeleider van een rolstoelpatiënt: gratis toegang (mindervalidenparking op parking 2)Huisdieren aan de leiband zijn toegelaten (paspoort mee te brengen). Gevaarlijke huisdieren moeten een muilkorf dragen. Meer informatie op Beestjes en Baasjes
Guido Van Peeterssen

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here