Geen verplichte advertenties meer bij de gratis .TK domeinnamen

Dot TK, de online dienst die gratis .TK domeinnamen aanbiedt, heeft vandaag Dot TK 3.0 geïntroduceerd; een nieuwe versie zonder verplichte commerciële advertenties. Dot TK is de grootste aanbieder van gratis domeinnamen op het Internet. Dot TK domeinnamen worden veelal gebruikt om lange, moeilijk te communiceren webadressen te hernoemen naar een kort .TK adres.

Dot TK gebruikers kunnen geregistreerde domeinen zolang gebruiken als ze willen. Voorwaarde is dat ze minimaal 25 hits per 90 dagen krijgen op hun website. Er zijn zo'n 9.5 miljoen domeinnamen geregistreerd bij Dot TK sinds het ontstaan van de gratis registratiedienst.

"De laatste paar maanden zien we een enorme toename in Dot TK registraties, vanuit allerlei landen in de wereld. Nu willen we iets terugdoen voor al onze gebruikers", zegt Joost Zuurbier, CEO van Dot TK. "Door gratis domeinen aan te bieden zonder verplichte commerciële advertenties, is een .TK domein nu ook interessant voor mensen die geen commerciële banners op hun site willen."

Niet alleen het aantal registraties, maar ook het bezoek aan websites met een .TK domeinnaam groeit. De bezoekersgroei is ontstaan na de introductie van TiKinet, een manier om bezoekers van een website te interesseren voor de content van andere, gerelateerde websites. Zodra een bezoeker op een website met de .TK-uitgang terechtkomt, bepaalt de TiKinet-technologie in milliseconden welke TiKilinks en andere websites passen bij de inhoud en context van de bezochte website. Geschikte TiKilinks worden dan automatisch bij de website getoond. Met Dot TK 3.0 is het gebruik van TiKinet een gratis optie.

Dot TK realiseert zijn omzet uit de verkoop van betaalde domeinnamen aan bedrijven en uit advertentie-opbrengsten. "We zijn niet bang voor een verlaging van onze advertentie-inkomsten. Dankzij een opt-out model voor advertenties op een Dot TK website weten we dat niet iedereen de advertenties zal uitzetten", aldus Zuurbier. "Gebruikers die relatief veel verkeer op hun website hebben, zullen de advertenties niet helemaal kunnen uitzetten. Wel kunnen zij de commerciële advertentieruimte op hun webpagina verkleinen."

Zowel TiKinet als de Ad Selector, de tools om commerciële en non-commerciële advertenties te beheren, is beschikbaar in My Dot TK, de web interface van Dot TK.

Over Dot TK
Dot TK is een joint venture van de Tokelause overheid, het telecommunicatiebedrijf Teletok en BV Dot TK. Het is wereldwijd de enige partij die gratis domeinnamen aanbiedt, in ruil voor advertenties op de websites van de domeingebruikers. De webadressen hebben de uitgang .tk, de extensie die behoort aan de eilandengroep Tokelau. Het hoofdkantoor is sinds kort gevestigd in Amsterdam.

Zie voor meer informatie over Dot TK: www.dot.tk

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here