Groot, groter, grootst – Kamagurka

Wat een creatieve duizendpoot is Kamagurka! Behalve de beste cartoonist van de laatste decennia, begaafd theatermaker en losbarstend schilder is Luc Zeebroek ook een een gevierd stand-up comedian, televisiemaker en all round humoristisch genie. En we zullen het geen twee keer zeggen!

Kamagurka – niet meer weg te slaan van de planken – trekt in deze voorstelling een gigantische pot onzin open. Hij haalt graag de ernst en de schaduwkant onderuit met een stevige dosis humor en absurdisme. Een consistente voorstelling zonder dipjes.

Wie graag waanzinnige anekdotes over de evolutietheorie en zinloos geweld hoort, heeft hier een vette kluif aan!

Kamagurka werd in 1956, in het druilige stadje Nieuwpoort, aan de Belgische kust, geboren. Hij studeerde aan de Koninklijke Academie voor Schone Kunsten in Gent maar stopte daarmee vòòr zijn eindexamen. Hij begon te werken als cartoonist bij HUMO, een Belgisch weekblad, en vergaarde daar vlug roem mee.
Kamagurka publiceerde in verscheidene landen zoals Nederland (NRC Handelsblad, Vrij Nederland, Haagse Post Playboy, Esquire), Frankrijk (Charlie Hebdo, Hara Kiri), UK (Squib, The Spectator, Deadpan), Duitsland (Titanic, Suddeutsche Zeitung, Zitty, Eulenspiegel), Oostenrijk (Die Presse), USA (The New Yorker, National Lampoon, RAW) en veel andere… .

Hij deed verschillende shows op de Belgische en Nederlandse televisie, had een radioshow samen met Herr Seele (zijn levenslange metgezel) op Studio Brussel, en treedt het ganse jaar door op in Nederland en België. Hij schreef ook een kindersprookje en twee toneelstukken die werden opgevoerd in het NTG te Gent.

Tickets kosten 12 euro in VVK en 15 euro ADK…
reserveren : 0474920152 of via www.letithappen.be
vvk : café de klokke te balegem
deuren gaan open om 19u (nog niet zeker of er een voorprogramma is)

GC DE KRING – gootje 11 – 9860 Balegem

www.letithappen.be

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here