Buurtwerk Gentbrugge speelt 'Model-Contact'

Freek Neirynck schreef de eerste versie van 'Model Contact' in het begin van de jaren tachtig. Hij was op dat moment leraar persfotografie aan de Gentse Academie voor Schone Kunsten. Daar leerde hij een flamboyant model kennen. Daarnaast ontmoette hij een schuchter Sint Bavomeisje. Beide vrouwen bleken complementair te zijn en inspireerden hem voor een toneelstuk. In het stuk 'Model Contact' komen de twee werelden van een model en een schoolmeisje met elkaar in contact. Hoewel de verschillen eerst groot lijken, blijken de verschillende generaties één strijd te voeren. Het stuk werd oorspronkelijk in opdracht van de Katholieke Arbeidersvrouwen geschreven in volle gerecupereerde feministische periode. Freek Neirynck dacht te choqueren, maar niets bleek minder waar. Diverse afdelingen van de vereniging speelden, en spelen nog steeds, het stuk censuurloos over heel Vlaanderen. Met 'Model Contact' verzet de auteur zich tegen het evidente, tegen maatschappelijke clichés, vooroordelen en wankelende ethische waarden.

In 2007 herwerkte Freek Neirynck zijn origineel stuk op suggestie van Buurtwerk Gentbrugge en gaf het in handen van Sonja Ghyselinck. Die heeft al heel wat volkstheaterproducties op haar palmares staan. Buurtwerk Gentbrugge nam de productie op zich. Twee gedreven actrices, Hilde Van Lysebettens uit Gentbrugge en Sarah De Graeve uit Sint-Amandsberg, acteren nu in 'Model Contact'. Het geheel biedt een spannende en leuke confrontatie in de wondere wereld van de vrouw. De opvoering van 'Model Contact' volgt op 'Contact-o-Matic', het buurttoneelstuk dat in juni 2007 werd gebracht. Momenteel wordt trouwens al opnieuw gewerkt aan een nieuw buurttoneelstuk dat in november 2008 zal opgevoerd worden.

Praktisch: 'Model Contact' speelt op vrijdag 21 en zaterdag 22 maart telkens om 20 uur en op zaterdag 24 mei om 20.30 uur in de polyvalente zaal van Buurtcentrum Gentbrugge. De inkom bedraagt 2,50 euro per persoon. Geniet van de spannende en leuke confrontatie in de wondere wereld van de vrouw en reserveer bij Buurtwerk Gentbrugge, Jo De Smet, E. Hullebroeckplein 1, Gentbrugge, tel. 09 210 47 00 of 0473 93 68 73. Reserveren is noodzakelijk.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here