Digitale Week van start met DoeBeurs.

Het is dit weekeinde weer eens aangenaam druk in het Gentse centrum. De Smurfen hebben ter gelegenheid van hun vijftigste verjaardag het Sint-Baafs- plein veroverd. Schepen Lieven Decaluwe mocht de Gentse carnavalisten verwelkomen ter gelegenheid van het afsluiten van het carnavalsseizoen. Wie het hogerop zoekt moet dringend eens naar de attracties van de Halfvastenfoor op het Sint-Pietersplein en senioren kunnen dankzij de Seniorendienst terecht in Kinepolis voor de betere film. Een inleiding tot de film en taart en koffie zijn inbegrepen. Het boekje '10 dagen Gent' dat ons door de Toeristische Dienst ter beschikking gesteld werd leert ons dat een opsomming van alle activiteiten dit weekeinde maar liefst 24 pagina's bevat. Wil ik maar zeggen dat Gent barst van de activiteiten.

Mijn voorkeur dit weekeinde ging uit naar de Digitale DoeBeurs in de Pacificatiezaal van het Gentse stadhuis. De Pacificatiezaal kreeg haar naam na het ondertekenen van de Pacificatie van Gent in 1576 die 400 jaar geleden een einde maakte aan bloedige godsdienstoorlogen. Nu werd de zaal ingenomen door een heel ander gezelschap: tal van organisaties stelden hun digitale activiteiten voor en toonden hoe informatica de wereld rondom ons beïnvloedt. De vrienden van Gentblogt brachten bovendien live verslaggeving, zo was het mogelijk het evenement van dichtbij te volgen. Schepen Pehlivan opende de DoeBeurs met een officiële speech en mocht meteen een gelukkige winnaar trekken uit een volle doos deelnemingsformulieren. Om het uur werd er tussen de aanwezigen een leuke prijs verloot, daarbij sprong de Joeri van Tragger Hippy eens op het podium om op zijn eigenste manier weer eens prijzen te verdelen.

Wat mij bijbleef waren de vele opleidingen die je in Gent kan volgen. Zelf mocht ik een heuse volwaardige PC in elkaar knutselen, de PC staat op de foto hiernaast. Tip: als je op de foto klikt zie je een kleine fotoreportage op Webshots. Met hulp van de mensen van het PCVO lukte mij dat op een half uurtje tijd. Het was niet alleen heel eenvoudig, de onderdelen zijn spotgoedkoop en de software die je download is perfect legaal. In Gent staan er 20 infokiosken die vrij toegankelijk en gratis te gebruiken zijn. Snel even een mailtje versturen naar het thuisfront om te weten of de zoektocht tuinmeubelen een succes was. Gent heeft namelijk een honderdtal plaatsen waar het OCMW, De Wijk aan Zet, bewonersgroepen, de Dienst Buurtwerk, het Volwassenenonderwijs, begeleidingsdiensten en de politie zijn prominent aanwezig op het net. Maak kennis met hen tijdens de Gentse Digitale Week.

PCVO

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here