Nieuwe website over investeren in Gent.

Vandaag lanceert de Stad Gent de website www.investingent.be, het nieuwe visitekaartje van de Stad om investeerders aan te trekken en de dienstverlening naar ondernemers te optimaliseren. Deze website omvat alle nuttige informatie voor wie wil ondernemen in Gent. Gebruiksvriendelijkheid staat hierbij centraal. Uniek aan de website is de opbouw vanuit een doelgroepenbenadering. Van detailhandelaar tot toekomstige investeerder, iedereen kan de noodzakelijke informatie met een paar muisklikken terugvinden. Voor investeerders is er ook een Engelstalige versie.

Schepen Mathias De Clercq: "Gent is een stad waar heel wat wordt geïnvesteerd, maar waar nog steeds mogelijkheden zijn om te investeren. Met deze website willen we het unieke Gentse investeringsklimaat in de verf zetten. We beschikken immers over een uitstekende geografische ligging, ruimte om te ondernemen, een goede ontsluiting via de weg, het spoor en de binnenvaart, kennis- en onderzoekscentra van wereldformaat, hooggeschoolde arbeidskrachten, voldoende arbeidsreserve, een hoge arbeidsproductiviteit, de bedrijvigheid van de haven en een bruisende stad waar het goed om wonen en werken is".

Alle informatie die nuttig is voor kleinhandelaars, investeerders en ondernemers staat netjes gebundeld op de website. Zo moeten ondernemers niet meer zoeken op de verschillende websites. De drie onderdelen van de website belichten elk de diverse maatregelen voor de doelgroepen: detailhandelaars, ondernemers en investeerders. Op investingent.be vinden ze alle informatie over stedenbouwkundige vergunningen, milieuvergunningen, terrasaanvragen, socio-economische vergunningen, vragen van werkgelegenheid, mogelijke subsidies, beleidsdocumenten, specifieke projecten, beschikbare panden, over hoe een nieuwe zaak op te starten, en zo meer.

Wie investeringsplannen heeft in Gent, kan rekenen op de hulp van een accountmanager van de Dienst Economie. Hij zorgt voor oplossingen op maat van de klant en helpt investeerders graag verder op weg. Met deze website en de persoonlijke ondersteuning wil de Stad Gent het unieke ondernemingsklimaat in de stad verder uitbouwen, stimuleren en bekend maken bij ondernemers en investeerders. Website www.investingent.be

Guido Van Peeterssen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here