Bart Somers verlengt termijn als voorzitter

Voor de tweede maal op rij kozen de Open VLD leden Bart Somers als hun partijvoorzitter. Met bijna 70% van de stemmen liet Bart Somers medekandidaten Margriet Hermans en Christian De Stoop ver achter zich. Deze score is tevens de tweede grootste waarmee een Open Vld-voorzitter ooit werd verkozen. Van de 65.863 stemgerechtigde leden brachten 15.517 leden hun stem uit. In zijn speech ambieerde kersvers voorzitter Bart Somers een liberale partij die alle mensen herenigt. "Open VLD moet opnieuw de grootste partij in Vlaanderen worden waar iedereen zich thuis voelt. Dat is de uitdaging die ik de komende 4 jaar op mijn schouders neem."

De leden hadden van 1 maart tot en met vandaag de kans om hun stem uit te brengen op hun favoriete kandidaat-voorzitter. Ze konden dit via 3 wegen: elektronisch, via telefoon of ter plaatste bij een aantal Open VLD afdelingen. In totaal namen 23,6% aan de stemming deel. In 2004 was dit 36,4% maar toen werd ook gekozen voor het nationaal partijbureau, de lokale afdelingsbesturen en andere instanties van de partij. Uiteindelijk blijkt Bart Somers als overwinnaar uit de bus te komen. Voor de tweede maal op rij mag hij zich voor de komende 4 jaar opnieuw voorzitter van Open VLD noemen. Zijn plannen zijn alvast ambitieus.

Bart Somers: "Open VLD moet opnieuw de grootste partij in Vlaanderen worden met ruim 1 miljoen kiezers achter zich. Ik geloof dat veel mensen van nature liberaal zijn, alleen hebben ze de weg naar onze partij nog niet gevonden. Nu bestaat de perceptie dat we er enkel zijn voor de happy few. We moeten uit het carcan breken dat ons door anderen wordt opgelegd. Hiervoor moet Open VLD terugkeren naar het 'ware liberalisme'. Dit is niet hetzelfde als individualisme. Integendeel, Open VLD moet ook oog hebben voor sociale waarden zoals armoedebestrijding. De harten terugwinnen voor het liberalisme is mijn fundamentele uitdaging." Bron: www.vld.be

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here