ECM Spring Meeting 2008 in Gent

Van woensdag 27 februari tot en met zaterdag 1 maart wordt de ECM (European Cities Marketing) Spring Meeting 2008 georganiseerd in het Gentse Marriott Hotel. Er worden 150 deelnemers verwacht uit zogoed als alle Europese landen. ECM is een dynamisch samenwerkingsverband tussen ruim 135 toeristische diensten en congresbureaus van Europese citytrip bestemmingen, het aantal leden komt hiermee op 183. Het is deze week aan Gent om zich bij een uitgelezen publiek te profileren als een veelzijdige, unieke en gastvrije bestemming. Schepen De Caluwe: "Het was een zeer zware opgave om een congres van deze omvang te organiseren, maar de bezoekers zijn laaiend enthousiast. Blijkbaar levert onze Toeristische Dienst goed werk en is Gent een stad die op toeristisch vlak veel te bieden heeft".

ECM is in de eerste plaats een sterke belangenvereniging die het citytrip toerisme niet alleen op Europees niveau maar ook wereldwijd op de agenda van de Europese Commissie zet. De organisatie verricht ook pionierswerk op het vlak van uitwisseling van kennis door het uittekenen van een Europees stedelijk toeristisch marketingbeleid en het opzetten van een systeem van vergelijkende statistieken voor citytoerisme op Europees niveau. Rond dat laatste onderwerp worden jaarlijks technische conferenties georganiseerd. Drie keer per jaar wordt bij een lid van ECM dat als gaststad optreedt een driedaagse netwerkmeeting georganiseerd.

Erwin Van de Wiele, directeur van de dienst Toerisme: "Op zo een congres moet je in de eerste plaats aanwezig zijn, alleen zo deel je mee in de kennis en expertise. Bovendien moet je een goede gastheer zijn: wie Gent ziet en gecharmeerd is door wat onze stad te bieden heeft maakt reclame voor Gent komt zelf graag nog eens terug". Voornaamste thema van het congres was de digitale informatie uitwisseling. Erwin Van De Wiele: "Je kunt het internet de dag van vandaag niet meer negeren. Je vindt er alle mogelijke informatie maar ook tal van opmerkingen van andere bezoekers waardoor je een vrij goed beeld krijgt van de situatie ter plaatse. Dat is een voordeel voor een stad zoals Gent, men wordt er vriendelijk en vakkundig onthaald, de restaurants zijn goed en bezoekers zijn heel tevreden over het aanbod van de winkels". Link: http://www.europeancitiestourism.com www.gent.be en www.gentcongres.be

Guido Van Peeterssen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here