Kalfje Lisa zonder oormerk moet sterven

Vorige week redde de brandweer van Deinze een kalfje van de verdrinkingsdood uit de Leie in Zulte. Omdat het geen oormerk heeft mag het niet blijven leven. De plannen om het geredde kalfje af te slachten kan niet volgens BLID. "We vinden dat dit dier levenskansen moet krijgen ", zegt voorzitter dirk Blanchart. We geven dan ook alle steun aan het recreatiedomein de Brielmeersen in Deinze die het dier opving. Ook veel felicitaties voor de brandweer van Deinze die het kalfje redde

"Waarom moet dit dier opgeruimd worden? Er zijn veel andere locaties waar runderen moeten worden opgeruimd wegens slechte verzorging, dat men daar maar eerst aan begint van uit het Federaal Agentschap voor de Veiligheid van de Voedselketen(FAVV)", zegt BLID-voorzitter Dirk Blanchart in een woede bui.

BLID zal zich verzetten tegen het voornemen van het FAVV om kalfje Lisa te doden. Dit dier kan niet ziek zijn van in het water te liggen. We maken ons meer zorgen om dieren die tot onder de buik in de modder staan en daar word niks aan gedaan.

Omdat het dier geen oormerk zou het moeten sterven, gewoon belachelijk vinden we dit. "Uiteindelijk kan dit geen groot probleem er zijn. Er zijn genoeg sjoemelaars die frauderen met oormerken, misschien hebben die nog wel een oormerk teveel voor het kalfje Lisa", meent BLID-voorzitter Dirk Blanchart.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here