Stop nachtvluchten en verminder het aantal vluchten

Stop nachtvluchten vaudeville en verminder het aantal vluchten! Groen! vraagt dat de regeringen in dit land de vaudeville met het doorschuiven van de lawaaihinder van het vliegverkeer van de ene bewonersgroep naar de andere stoppen en eindelijk overgaan tot de enige maatregel die de leef- en woonkwaliteit voor alle omwonenden verzekert: een drastische vermindering van het aantal vluchten. Een echte oplossing is mogelijk op Europees niveau. "Het zou de Belgische regering, in casu premier Verhofstadt, sieren indien hij dit punt eindelijk eens op de Europese agenda zet," zegt Vlaams volksvertegenwoordiger Eloi Glorieux (Groen!). "Verhofstadt krijgt daar volgende week al de kans toe: dan ontmoet hij zijn collega's in Brussel."

"The sky has a limit", en die is in het drukbevolkte gebied rond Zaventem duidelijk overschreden. Erkennen dat er ecologische grenzen zijn en er mee rekening houden dat de leefbaarheid ook op de lange termijn gegarandeerd is, zijn basisvoorwaarden voor een duurzaam beleid. Het herstel van dit ecologisch en maatschappelijk draagvlak is dan ook een voorwaarde en tevens de beste garantie voor het behoud van de werkgelegenheid en de economische motor die de luchthaven is.

"Het doorschuiven van een deel van de hinder van de ene bewonersgroep naar de andere zal nooit een voor iedereen bevredigende oplossing vormen zolang het aantal vluchten niet wordt ingeperkt." Groen! wil daarom een drastische vermindering van het aantal nachtvluchten; een plafonnering van het aantal dagvluchten én de steun van de federale regering om een regeling uit te werken voor een verbod op nachtvluchten in de hele Europese Unie. Onlangs echter werd in het Vlaams Parlement een motie van Groen! die deze punten bevatte door alle andere partijen weggestemd

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here