Overlastacties hebben succes

De stad Gent biedt weerwerk tegen diverse vormen van overlast en voert daarbij een aantal gerichte overlastacties uit. Donderdagavond 21 februari voerde het Commissariaat Nieuw Gent een aantal controles uit op verschillende overlastpunten. Er werden in totaal 7 inbreuken vastgesteld. Er werd 1 PV opgesteld voor drugsbezit, er werden 3 PVs opgesteld voor fietsers die een rood verkeerslicht negeerden. Er werden 2 onmiddellijke inningen uitgeschreven voor het fout parkeren op het fietspad en het voetpad. Ten slotte werd er 1 onmiddellijke inning uitgeschreven voor een passagier op een bromfiets die geen helm droeg.

Ook het commissariaat Gent Centrum hield op zaterdag 23 februari en zondag 24 februari een overlastactie op probleemsites. Daar werden 31 onmiddellijke inningen opgesteld voor allerhande parkeerinbreuken. Voor 2 voertuigen was het bewijs van technische keuring vervallen en werd er een PV opgesteld. Twee bestuurders hadden geen boorddocumenten bij zich en er werd 1 PV voor wildplassen opgesteld.

Op vrijdag 22 februari werd een actie gehouden op en rond het Sint-Pietersplein en de Overpoortstraat. Er werden 19 overtredingen vastgesteld. Er werden 6 onmiddellijke inningen opgesteld voor foutief parkeren. Er werden 4 PV's opgesteld voor wildplassen. Er werden problemen vastgesteld rond sluikstorten en rondslingerende fietsen en vuilniszakken. De politie moest tussenkomen bij twee schermutselingen aan verschillende cafés in de Overpoortstraat. Bij een derde vechtpartij raakte 1 persoon licht gewond. Er werden 2 PV's opgesteld voor openbare dronkenschap. De betrokkenen werden opgesloten in het stedelijk bewaarhuis ter ontnuchtering. Verder was er nog één bestuurlijke aanhouding voor openbare dronkenschap.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here