Waarom kennen we zo weinig succesvolle thuiswerkers

Hoewel er enkele duizenden mensen hun brood van thuis uit verdienen, kennen we er meestal geen enkele. "Ik heb enkele jaren geleden een interview gegeven voor Flair", zegt Alison uit Rijkevorsel die van thuis uit administratief werk doet . "Ik heb toen héél veel reacties gekregen, maar allemaal van mensen die hetzelfde wouden doen dan ik…. "

Martine uit Oostende heeft een gelijkaardige ervaring: "als men weet dat ik van thuis uit werk, krijg ik sollicitatiebrieven van mensen die hopen dat ik werk aan hen doorgeef of word ik overstelpt met vragen hoe ik vroeger gestart ben. Ik ga daar natuurlijk nooit op in. Ik wil geen extra concurrentie aanwakkeren."

Thuiswerkers met ervaring vrezen inderdaad dat starters die ze helpen stiekem hun klanten gaan contacteren onder het motto wat de ander doet, kan ik beter voor een lager tarief. Bovendien kruipt er heel wat tijd in het grondig informeren van mensen zonder dat hier een vergoeding tegenover staat.

Mensen informatie weigeren is niet altijd de beste aanpak.

Hoewel de reactie van Alison en Martine begrijpbaar is, is het niet altijd de beste aanpak. "Mensen zien vaak niet al het werk dat voorafgegaan is vooraleer men van thuis uit een fulltime job heeft opgebouwd", verduidelijkt thuiswerkgids Michel Piedfort, "starters denken over het algemeen dat een thuiswerkjob op dezelfde manier verkregen wordt als een kantoorjob, hoewel dat meestal niet geval is."

Door het geven van eerlijke en betrouwbare informatie, kunnen mensen makkelijker de mogelijkheden en moeilijkheden inschatten. Het wordt daardoor voor hen ook makkelijker om een eerlijke prijs voor hun diensten te kunnen bepalen en om zo oneerlijke concurrentie te vermijden.

Thuis of elders op kantoor

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here