Record bezoekersaantal voor Disneyland Parijs

In 2007 kreeg Disneyland Resort in Parijs meer dan 14,5 miljoen bezoekers over de vloer: een absoluut record. Ongeveer 6 % van de bezoekers komt uit België. Het afgelopen jaar werd er duchtig gefeest in Disneyland Parijs met tal van nieuwe attracties, shows en parades. Het feest, aangevuld met een grootse reclamecampagne, lokte meer dan 14,5 miljoen bezoekers naar de themaparken in Parijs. Dit is een nieuw bezoekersrecord sinds de start in 1992.

Uit enquêtes is gebleken dat circa 13 % van de bezoekers afkomstig is uit de Benelux. De grootste groep bezoekers is afkomstig uit Frankrijk (44%), gevolgd door de bezoekers uit Groot-Brittannië (16%). In 2008 gaat het verjaardagsfeest verder met enkele nieuwe attracties. De sinds kort geopende 'The Twilight Zone: Tower of Terror' brengt mensen erg letterlijk in een nieuwe dimensie. Vanaf april maken de bezoekers dan weer kennis met 'Stich Live': een interactieve attractie waarin de bezoekers de hoofdrollen krijgen.

Ondertussen kampt Tokyo Disneyland, in 1983 het eerste Disneypark buiten de Verenigde Staten, met een dalend bezoekersaantal. De directie wijt dit aan de vergrijzing en wil meer senioren lokken om het dalende bezoekende kinderen te compenseren. Senioren kunnen kiezen tussen twee formules. Ze kunnen kiezen voor een jaarpas die 220 euro kost en 22% goedkoper is dan een gewone jaarpas. Een andere jaarpas geeft toegang tot Tokyo Disneyland en Tokyo DisneySea, wat 27% goedkoper is dan een gewone jaarkaart.

Guido Van Peeterssen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here